Mange jenter på Landsstevnet for rekrutter

Landsstevnet for rekrutter ble i år arrangert av Numedal Sportskyttere. Det var totalt ca. 45 skyttere i alderen 10-16 år, hvorav 20 var jenter. 

Av Anneline Tangen, NSFs Ungdomsutvalg

Stemninga i Numedalen var god både på og utenfor standplass. Værgudene var på vår side, så alt lå til rette for at dette skulle bli en flott dag! Det ble konkurrert i aldersbestemte klasser med en superfinale til slutt. De to beste fra hver klasse var kvalifisert til denne, og det ble en finale bestående av seks jenter og to gutter. Superfinalen ble arrangert på lik linje med en internasjonal liggende finale.

Det var en spennende finale, men det var Inga Marie på 12 år som kom seirende ut. Inga Marie skyter i den yngste klassen (R12). Hun beholdt roen og var strålende fornøyd etter endt skyting.

Flere resultater finner du her. 

En glad Inga Marie etter endt superfinaleskyting.

Det var sosialt og mye å gjøre utenom selve skytinga, f.eks. freezbegolf, fotball og skiskyting. Vi tok en kort prat med noen av skytterne under stevnet.  

Her er deres opplevelser:

Martine Sve fra Kisen MSL skyter i klasse R14 og har drevet med NSF skyting i 2 år. Hun syns det var varierende vind som ba på litt utfordringer, men var likevel passe fornøyd.

Martine Sve

Sander Vikhagen fra Numedalen SSK hadde en rolig og god følelse før start. Han hadde ingen forventinger om resultat. Etter endt skyting var han godt fornøyd.

Sander Vikhagen i aksjon.

Dagrun og Inga Marie på 12 år møter vi i sekretariatet på vei bort til skiskytinga. De forteller at det er veldig moro å være på landsstevnet og at de er fornøyde med sin egen skyting.

Inga Marie og Dagrun

Flere bilder fra dagen:

Skiskyting

Finalelaget

Superfinalen

Finalevinnere

Lagskyting