Sju norske lerdueskyttere klare for VM i Moskva

Fredag starter VM i lerdueskyting i Moskva. Sju norske skyttere deltar i sesongens store høydepunkt.

I alt 633 utøvere fra 73 nasjoner er påmeldt i øvelsene trap og skeet i årets VM i lerdueskyting. Skytterlandslaget til Norge stiller med to kvinner og tre menn i seniorklassen og to juniorgutter.

LES ALT OM VM på egne VM-sider. 

Mesterskapet åpner med OL-trap fredag, lørdag, søndag. Her skyter Ruben Grønbeck Lillerud og Sindre Krågsrud for Norge. 16 år gamle Lillerud imponerte alle med 6.plass i finalen i EM i Baku i juli. Krågsrud sto for tidenes beste norske prestasjon i World Cup i OL-trap i april, da han ble nummer ni i konkurransen på Kypros.

Skeetskytterne er i aksjon torsdag, fredag og lørdag i neste uke. Unge Malin Farsjø og veteranen Barbro Breivik er klar for 75 duer i kvinneklassen, slik de også skjøt i EM i Baku. Mens 125 duer venter i herreklassen, der junioren Jørgen Engen og seniorene Tom Beier Jensen og Jonas Filtvedt representerer Norge. Engen ble nummer fem i EM-finalen i Baku tidligere i sommer, mens Jensen og Filtvedt har brukt hele sommeren på forberedelser til VM her hjemme.

– Våre skyttere har finalenivået inne, både på trening og i konkurranser her hjemme. Med gode forberedelser og skuldrene senket, kan de også mestre dette under et VM. Juniorenes flotte innsats i EM i sommer gir oss tro på et godt mesterskap, sier sportssjef Tor Idar Aune i Norge Skytterforbund.

Henrik Fylling var også tatt ut på seniorlaget i skeet. 20-åringen fra Hamar har kommet som en vind i år, men følte seg ikke klar for å gjennomføre VM etter en begivenhetsrik debutsesong som senior med både World Cup og EM, og meldte avbud denne uken.

Vi oppdaterer våre facebooksider https://www.facebook.com/skyting.no/?fref=ts&locale=nb_NO etter endt øvelse og vår nettside https://nsflive.wpengine.com hver kveld. Pressemeldinger sendes ut ved store prestasjoner eller ekstra gode resultater.

Foto: Norges Skytterforbund (fri bruk)