Første dag av Barents Summer Games ga 5 norske medaljer

Innen skyting har Barents Summer Games 2017 deltagere fra Finland, Sverige og Norge. Russland stiller ikke med skyttere pga utfordringer med å ta med våpen over den norsk-russiske grenser. Hvert land kan stille med inntil 5 skyttere i hver øvelse. Det skytes til sammen 6 øvelser, 3 innen pistol og 3 innen rifle.

Alle pistol-øvelsene og 10m luft-rifle foregår på Hunstad Barneskole. Her har Bodø Sportsskytterklubb 10 skiver. 50 M rifle-øvelsene foregår på 100M til Bodø Østre på Bestemorenga. Bodø Sportsskyttere har fått 21 mål i tomt i gave av Bodø kommune hvor de er i ferd med å sette opp et nytt standplassbygg med mulighet for 35 skiver 25M eventuelt 20 skiver 25M og 15 skiver 50M. Dette anlegget har arrangørklubben jobbet hardt med, men det ble ikke helt ferdig til dette arrangementet.

Det er en resultatliste pr øvelse for Barents Summer Games, dvs at begge kjønn rangeres i samme resultatliste.

Lørdagens første øvelse var 10M luftrifle. Herrene skjøt 60 skudd, damene 40 skudd som deretter ble omregnet til at alle hadde skutt 60 skudd. Det ble norsk sølv til Julie Øynebråten, gull til Sverige.

Så var det pistolskytternes tur til å skyte 10M luftpistol. Her ble det norsk sølv til Ole-Harald Aas og bronse til Rune Kanstad. Gullet gikk til Finland.

Dagens høydepunkt sett med norske øyne ble 60 skudd liggende for rifle på Bestemorenga. Samtlige 5 norske skyttere gjorde sine saker meget bra og til slutt skilte det en tidel mellom gull og sølv. Begge ble norske. Sigve Iversen vant foran Julie Øynebråten.

Premieutdelingen var meget stilfull med avspilling av de respektive vinnernes nasjonalsang. Siden det ble ett gull til hver av deltagerlandene fikk vi høre alle tre.

Barents Summer Games fortsetter søndag med halvmatch for rifleskytterne og to 25M øvelser for pistol-skytterne.

På skyting.no under eventet «Barents Summer Games» finner dere en live-blogg som oppdateres med bilder og korte kommentarer om hva som skjer under arrangementet.