Meget god dag 2 av de norske under BSG 2017

Skytterne våre gjorde det bra første dagen, men andre dagen ble enda bedre. På 3 øvelser stoppet det ikke før vi hadde 2 gull, 3 sølv og 2 bronse. Totalt klarte våre skyttere å kapre 3 gull, 6 sølv og 3 bronse på 6 øvelser.

Pistol-skytterne gjorde rent bord i 25M standardpistol. Rune Kanstad (547) vant foran Ole-Harald Aas (543) og Johnny Jensen (540). Den finske gullvinneren fra lørdag lå an til seier før de siste 5 skuddene, men mislyktes totalt. 25M standardpistol skytes som 5 skudd på 150 sek x 4 serier, deretter 5 skudd på 20 sek x 4 serier og til slutt 5 skudd på 10 sek x 4 serier.

Rifle-skytterne var ikke stort dårligere på halvmatchen.  Dobbeltseier og 4.plass til de 3 beste norske skytterne. Thomas Finvåg (592) vant foran Miklas E. Brunes (591). Finsk bronse (590), mens Julie Øynebråten ble nr 4 (589).

Skyteresultatene er fantastiske (over 590 er ypperste verdensklasse) og forutsetningene er like for alle. De beste skytterne er best uansett. Skyteresultatene er dog oppnådd på 100M med 100M dfs-skive og ikke en oppskalert 50M skive. Årsaken er at Kongsberg TGS ikke klarte å levere nødvendig programvare. (På Hunstad barneskole hvor øvrige skytinger ble gjennomført er det Megalink.)

Siste øvelse var 25M sportspistol som er OL-øvelse for damene. Her skytes det 5 skudd på 300 sek x 6 serier på vanlig 25M skive. Deretter endres skivene til silhuett-skiver og det skytes en serie på 5 hvor skivene er i borte i 7 sek og fremme i 3 sek pr skudd, dette gjentas i 6 serier. Det ble veldig jevnt og det lå an til dobbeltseier til Norge før siste lag. Her kom dog finske Joonas Hänninen sterkt på hurtigdelen og vant gullet med 570. Dermed fikk han revansje for det som skjedde på 25M standardpistol. Rune Kanstad tok sølvet med 567 og 14 innertreff foran Johnny Jensen med 567 og 9 innertreff.

Barents Summer Games 2017 er med dette for første gang arrangert i Norge (Barents Winter Games ble arrangert i Tromsø i 2013). Neste gang arrangementet kommer til Norge er Winter Games i Finnmark (Alta eller Kirkenes) i 2022.

Arrangementet ble gjennomført meget bra til stor glede for både deltagere og gjester. En flott sportslig innsats av våre skyttere med sine lagledere.

Bodø Sportsskytterklubb har gjort en stor og god innsats i å gjennomføre arrangementet, ikke minst meget gode forberedelser. Stor takk til Holger Vinter, Svein Olav Haarberg, Christian Johnsen, Gisle Hauge, Tom Lauritzen, Bjørn Aage Matheson Orø, Jon Helland Bogstrand og alle de andre som har gjort skytter-arrangementet på Hunstad skole og Bestemorenga mulig.

Bilder fra lekene kan dere finne inne på eventsiden for Barents Summer Games 2017.