Ingen VM-medaljer for skeetskytterne

Jørgen Engens 15.plass i juniorklassen ble beste norske skeetresultat i VM i Moskva. Jonas Filtvedt ble beste senior med 23.plass blant gutta.

Etter tre ganger 22 treff slo Jørgen Engen kraftig tilbake med 49 treff av 50 mulige på siste konkurransedag i Moskva. EM-finalisten fra Baku bekreftet sitt høye internasjonale nivå og klatret helt opp på 15.plass sammenlagt i juniorklassen.

– Jeg var veldig skuffet etter de første to dagene, men fikk lagt det bak meg og er godt fornøyd med de siste to rundene. Men jeg kom hit for å kjempe om medaljer og ergrer meg over de 22-rundene, sa Jørgen Engen.

Jonas Filtvedt hadde et lite håp om finaleplass før siste dag i seniorklassen, men mistet to duer på fjerderunden og glapp utenfor. Da hjalp det ikke at han avsluttet slik han startet med 25 treff på femte og siste runde.

– Målet var VM-finale og det har fungert veldig bra i oppkjøringen hjemme på Rena. Start og sluttt er der det skal være, men tre runder på 23 treff i midten der er selvsagt ikke godt nok. Det tar tid å svelge skuffelsen, men sånn er skeetskyting, sa Jonas Filtvedt.

Tom Beier Jensen ødela sin konkurranse med 21 treff på den første runden og endte til slutt som nummer 64 med 114 treff. Det er langt unna det nivået Tom har hatt hjemme på trening og senest i NM rett før avreise.

– Rett og slett elendig av meg. Kom aldri inn på duene og slet egentlig med alle duene de første dagene. Eneste trøst er at jeg fikk med meg en 25-runde siste dagen, men ellers var det helt svart dessverre, sa en ærlig Tom Beier Jensen.

Veteranen Barbro Breivik skjøt to gode 23-runder i kvinnenes konkurransen, men siste halvdel av andre runde ga hele seks bom på de siste 15 skuddene og dermed røk muligheten for en finale. Breivik ble nummer 35 og best av de to norske kvinnene.

– Runde en og tre er bra, helt opp mot det jeg er god for. Det får jeg ta med meg, men 65 treff totalt er jeg langt fra fornøyd med. Det føler jeg ikke står i stil med det arbeidet har lagt ned og den framgangen jeg tross alt har hatt i år, sa Barbro Breivik.

65 treff ble det også på Malin Farsjø etter 22-22-21 på de tre rundene. Ungjenta fra Sannidal ble nummer 39 i kvinneklassen.

– Det glipper en her og der og det er ikke helt lett å se hvorfor. Jeg har gitt skeetskytingen en skikkelig sjanse i år og trent godt. Men jeg må trene mer for å henge med de beste i verden, sa Malin Farsjø.

I mixed-konkurransen søndag hang de to norske lagene lenge med i kampen om en finaleplass. Til slutt ble det 90 treff av 100 mulige i kvalifiseringen for begge lagene. Norge 2 med Barbro Breivik og Tom Beier Jensen ble nummer 26 mens Norge 1 med Malin Farsjø og Jonas Filtvedt ble nummer 27.

– Det er litt overraskende at vi ikke presterer bedre i EM og VM i år i seniorklassen. Men det jobbes meget godt blant skeetskytterne og det vil slå ut på lengre sikt. Jørgen viser nok en gang at han vil bli en viktig del av framtida vår og jeg lar meg imponere av hans avslutning. Nå skal vi hjem å spikre opplegget for de neste tre sesongene og jeg føler meg trygg på at vi kommer til å kjempe reelt om kvoteplasser til OL i Tokyo. De første deles ut i VM i Korea i september i 2018, da vil vi være enda bedre trent og forberedt, sa sportssjef Tor Idar Aune i Norges Skytterforbund.