R9 på paralympicsprogrammet for 2020

Lederen for den internasjonale paralympiske komite kom nylig med en gledelig beskjed til paraskytterne om at R9 øvelsen har blitt lagt til som en paralympisk gren for Tokyolekene i 2020

Endelig har SH2 skytterne fått 60 ligg på 50 meter som paraøvelse, sier Bjørn Myrset som har jobbet tett på paraskytterne våre siden 2006.

60 ligg øvelsen har vært veldig populær i SH 1 klassen (de som skyter med reim), men SH 2 (de som skyter med fjærstøtte) har imidlertid aldri fått ta del ut over EM og VM, før nå.

Denne nyheten kommer som et positivt resultat av det harde arbeidet som mange har lagt i denne sporten og jobben for å få denne øvelsen med på programmet.

Vi har diskutert og foreslått endringene i 10 år, og nå er det endelig klart for at de kan begynne å trene skikkelig med disse øvelsene. Det positive er også at øvelsen innføres som en mixøvelse, hvor kvinner og menn konkurrerer mot hverandre. Det mener jeg er positivt for sporten, forklarer Bjørn.

R9 er en øvelse for SH2 skyttere som med denne grenen, i tillegg til 10 meter luftrifle liggende og stående, nå kan skyte 60 skudd liggende på 50 meter.

Jeg tenker dette er veldig positivt. R9 har jo vært en VM og World Cup øvelse, men ingen PL-øvelse. Så det har vært et ønske fra meg og flere å få denne øvelsen inn på paralympicsprogrammet, forteller SH 2 skytteren Heidi Sørlie-Rogne fra Kisen.

Jeg gleder meg til å kunne skyte R9. Jeg tror at jeg ved å jobbe med 50 meter også kan bli en bedre luftskytter. Også er det jo gøy å ha en øvelse til å satse på, avslutter hun.