Thomas Peelen med i Alpine Cup for blinde/svaksynte skyttere

I disse dager arrangeres Alpine Cup 2017 i Innsbruck. Dette er den største internasjonale konkurransen som arrangeres for blinde og svaksynte skyttere. Hele 15 nasjoner deltar i konkurransen og fra Norge stiller Thomas Peelen fra Vestre Bærum SSL. Målet for denne konkurransen er å ferdigstille konkurranse- og klassifiseringsregleverket for blinde/svaksynte slik at de også kan få delta i Paralympics.

Torsdag 14. september starter alvoret. Da blir det konkurranse for Thomas Peelen med start kl. 1430 med kvalifisering for 10m 60 skudd liggende . Finalen går litt senere på dagen. Dessverre ingen live visning, men det vil bli lagt ut resultater på World Shooting Para Sport sine sider. eller arrangørens side.

I Norges Skytterforbund har vi opplevd økende interesse for skyting for blinde og svaksynte. Det har blitt utviklet et nytt type utstyr som gjør det langt lettere å tilrettelegge for denne skytingen.  For å skyte monteres det et sikte på geværet som minner om et kikkertsikte. Dette siktet omdanner forskjellen mellom den mørke sikteblinken og den hvite skivepappen til en lyd. Denne lyden øker i intensitet etter hvert som siktet nærmer seg midten på den mørke sikteblinken. Lyden blir overført til skytteren gjennom hodetelefoner som skytteren har på seg. Skytteren kan ha en hjelper til å fortelle hvor skuddet sitter i skiven, men det er skytteren selv som må stille siktene.

Kjenner du noen blinde eller svaksynte som gjerne skulle drevet med en hobby/ idrett. Be de kontakte Vestre Bærum SSL. Kjenner du noen blinde eller svaksynte som gjerne skulle drevet med en hobby/ idrett. Be de ta kontakt med Vestre Bærum SSL. Klubben er førende på dette området i Norge.