Innlegg fra VM PPC 1500

VM PPC 1500 i Tyskland

Verdensmesterskapet i PPC 2017 ble arrangert i Alsfeld i Tyskland 17 – 20 August med ca. 300 skyttere fra 15 land. Det ble konkurrert i samtlige PPC øvelser, samt lagskyting klubblag og nasjonalt.

Anlegget i Alsfeld, som eies av BUND DER MILITÄR- UND POLIZEISCHÜTZEN (BDMP) var ikke helt ferdig til VM arrangementet, noe som bl.a. medførte at det til tider var svært utfordrende og varierende skyteforhold.  Anlegget besto av 4 baner hvor det kan skytes på alle avstander som benyttes i PPC.

Norge var godt representert

Norge var representert med i alt 10 skyttere: Christian Hegstad, Haakon Hegstad, Sjur Authen, Morten Andre Johansen, Eirik Granum, Kjetil Granum, Espen Bråten, Kaj Jacobsen, Reidar Langkjær og Arnth Lien. Fire av disse, Kjetil Granum, Morten A. Johansen, Reidar Langkjær og Arnth Lien kom rett fra deltagelse i Swedish Open helgen før i Sankt Olof i Skåne.

Den beste individuelle prestasjonen sto Morten for, som kom på pallen i flere disipliner i Master-klassen.

I lagskyting bestod det norske laget av: Christian Hegstad, Haakon Hegstad, Morten A Johansen (reserve revolver), Arnth Lien (reserve pistol) og Sjur Authen (Team leader).

Laget var tatt ut med utgangspunkt i rangering i den offisielle WA1500 rangeringen.

Den nasjonale lagskytingen ble veldig spennende, særlig i pistol, der Haakon Hegstad måtte gjennom to omskytinger. Først etter at Sør-Afrikas skytter hadde skutt på den norske skiven, og deretter fordi arrangørene gjorde en feil under den første omskytingen. Uansett, Haakon holdt hodet kaldt og gjennomførte en fantastisk omgang som sikret Norge 3. plass og bronse i lag Pistol, 3 poeng foran Sverige. For øvrig en plassering de norske utøverne gjentok fra VM 2015 i Sverige. Den gangen vant Sverige på hjemmebane.

Haakon og Christian Hegstad vant også High Master klassen både i revolver og pistol i klubblagskyting. En disiplin hvor Norge har gjeldende verdensrekord i klubblag pistol med 1191 av 1200 mulig.

For øvrig ble to nye land ble tatt opp i det internasjonale WA1500 forumet, Romania og Namibia.

 

EM 2018 vil bli arrangert i Sankt Olof i Sverige og VM i 2019 vil gå i Australia.

Klikk her for å se resultater fra VM PPC1500 2017