Europacupfinale pistol i Karlstad

I helgen var det også tid for Europacupfinalen i pistolskyting i svenske Karlstad. For Norge var den rutinerte pistolskytteren Pål Hembre representert.

Planen for helgen for Hembres del var å skyte standardpistol og grovpistol. Like vel gikk ikke alt som planlagt i det han ankom arrangementet.

For det første så godtok ikke juryen at jeg fikk skyte standardpistol. Mitt resultat fra EM gikk bak i køen i forhold til de som hadde skutt innledende runder, selvom de hadde dårligere resultat, forteller Pål.

Og dermed ble det ikke plass til den norske pistolskytteren når standardpistolskytingen skulle gå av stabelen på søndag.

Men grovpistolskytingen, som ble arrangert på lørdag, var Pål med på.

Jeg bestemte meg for å være offensiv og skyte raskt på presisjon. Det gikk bra sett bort i fra to skudd som gikk av for raskt og resulterte i en sjuer og en åtter. Da havnet jeg litt bak på presisjonen, forteller han.

Med totalt 288 poeng fra presisjonsdelen gikk han inn i duellskytingen på en sjuendeplass så langt.

På duellskytingen forteller han at det igjen ble litt rusk i skytingen, og litt dårlige avtrekk som ga to 47-serier.

Ikke en toppsum, totalt 292 poeng på duell. 580 poeng ga meg en sjetteplass til slutt, men det bare tre poeng bak vinneren Boris Artaud fra Frankrike, avslutter han.

Det var altså ikke mange poengene unna full klaff for pistolskytteren vår denne gang, men han forteller at det ikke er mye som skal til.

Vi gratulerer Pål med en fin sjetteplass i europacupfinalen!