Europacupfinale-gull til Simon

I dag var vi vitne til en nervepirende oppvisning da rifleskytteren Simon Claussen skjøt sine 3×40 skudd på 300 meteren i Italienske Tolmezzo og Europacupfinalen i rifle 2017. Med seriene 395 på kne, 399 på ligg og 388 på stående endte han på poengsummen 1182 poeng. Han slo Østerrikske Bernhard Pickl på prioritering, 58 mot 45 sentrum. Sina Busk endte etter sin 3×20 skudd på poengsummen 571 og en 11.plass. Hun lå godt an etter både knestående og liggende, men ståendeskytingen gikk ikke helt hennes vei dessverre.

Stolt over egen prestasjon

Simon forteller at mesterskapet gikk over all forventning, og at han kjenner på følelsen av stolthet etter endt skyting.

Det er slike dager som dette jeg jobber hardt for å oppnå. Dette var en strålende dag på banen. Jeg slurvet litt med teknikken på første kne-serie, men ellers fulgte jeg planen hele veien, noe jeg er strålende fornøyd med, forteller han.

Selvom han mesterlig holdt seg godt innenfor nieren og tieren store deler av veien, legger han ikke skjul på at det var tøft mot slutten. Med bare få serier igjen på stående var det tett i toppen, og det var ikke mye som skulle til før man falt en plass eller to.

Det ble litt tøft i topplokket på slutten av ståendeserien, men selv om jeg måtte ta opp og ned flere ganger, holdt jeg meg til planen.

Denne gangen var heldigvis marginene på nordmannens side, som tok igjen svenske Carl Olsson på de siste skuddene av ståendeserien.

Det var utrolig deilig å se tier på skjermen på siste skudd. Da rant det vel faktisk en bitteliten tåre, innrømmer Simon.

Godt med opptur etter delvis tung sesong

For utendørssesongen blir dette en av de aller siste konkurransene for de norske skytterne. Gjennom hele året har Simon vist gode resultater, men føler selv han ikke har fått full uttelling.

Det er en herlig avslutning på en litt tung sesong. Nå er motivasjonen til å trene hardt inn mot neste sesong veldig stor, avslutter europacupfinale vinneren.

Fredag er det liggende

I morgen er det duket for liggendeskyting, hvor både Simon og 300-meter veteranen vår Harald Stenvaag stiller til start.

Det hele kan følges live via Sius sine resultatsider her