EM luft 2018, uttakskriterier

Uttaksstevner og kriterier for EM Luftvåpen i Ungarn i februar er klare. Alt avgjøres før jul og avsluttende stevne er felles for pistol og rifle i Meråker i desember.

Årets europamesterskap for luftvåpen arrangeres nok en gang i ungarske Györ, slik det også var i 2016. Den gang vant Norge gull på viltmål ved Espen Teppdalen Nordsveen i juniorklassen og sølv i seniorklassen med rifleskytteren Malin Westerheim.

Til dette EM blir det gjennomført fire uttaksstevner for både pistol og rifle. Stevnene er for alle juniorer og seniorer, som ønsker å kjempe om en plass i EM-troppen. Vi ønsker å fylle opp alle plasser ledige for Norge i alle øvelser, men prestasjonene i uttaksstevnene avgjør om det skjer. Alle uttakskriterier ligger vedlagt til denne artikkelen som PDFér.

2018-em-luft-pistol
2018-em-luft-rifle
2018-generelle-uttaksregler

Uttaksstevner EM Pistol

25.11.17 Kolsås (Bærum PK)

26.11.17 Skedsmo (Lillestrøm OPK)

09.12.17 Meråker

10.12.17 Meråker

Uttaksstevner Rifle

25.11.17 Fredrikstad Open

26.11.17 Fredrikstad Open

09.12.17 Meråker

10.12.17 Meråker

Vi rangerer utifra den enkelte skytters tre beste resultater innledende i disse fire stevnene. Se uttaksregler for ytterlige informasjon. Uttak blir presentert på våre nettsider senest 15.12.17. Uttaksregler og stevner for uttak av viltmålskyttere presenteres senere.

– Vi håper alle norske skyttere med mål eller drøm om å representere Skytterlandslaget i EM tar sjansen og melder seg på. Det er ekstra artig at vi kan kjøre uttaksstevner for pistol og rifle sammen. Det gjør at vi også kan samles lørdag kveld i Meråker for faglig påfyll og sosialt samvær på tvers av de to grenene, sier sportssjef Tor Idar Aune.

Påmelding til stevnene skjer av den enkelte etter vanlig prosedyre. Det kan være aktuelt med seedede lag i de ulike øvelsene og konkurranseklassene. Stevnene legges ut for påmelding i disse dager.