Skeetlandslaget 2018 er klart

Lasse Johnsen blir ny trener for skeetskytterne på Skytterlandslaget 2018. I alt ni skyttere er plukket ut på laget, sju menn og to kvinner.

– Jeg gleder meg og er virkelig glad for å få sjansen. Det er en flott gruppe skyttere jeg får ansvar for, og jeg tror at jeg kan bidra til at de kan prestere enda bedre i tida framover. Dette blir gøy og interessant, sier ny landslagstrener i skeet, Lasse Johnsen.

Selv er Johnsen tidligere norsk mester i skeetskyting, men mest kjent som mangeårig driver av lerduebanen på Løvenskiold og trener for årets EM-finalist i juniorklassen i Baku, Jørgen Engen. Jørgen er som førsteårs senior neste år klar for landslaget sammen med åtte andre skyttere.

Skytterlandslaget Skeet 2018

Malin Farsjø, Barbro Breivik, Ole Eilif Undset, Erik Watndal, Jonas Filtvedt, Henrik Fylling, Jørgen Engen, Knut Rustad og Tom Beier Jensen.

– Med Lasse Johnsen får vi en dyktig skytetrener med god forståelse av hva toppidrett er, og som har god kontakt med miljøet. Han kjenner historien, han kjenner menneskene og samtidig har han ambisjoner og lyst til å bidra til at skeetskytterne våre skal kunne kjempe jevnt med verdens beste i årene framover. Vi har et steg opp til de beste for øyeblikket og er veldig glade for at Lasse tar utfordringen, sier sportssjef Tor Idar Aune.

– Vi har unge utøvere som Jørgen, Henrik og Malin – i tillegg til mye rutine og kunnskap i landslagsgruppa. Første utøvermøte er allerede gjennomført og gruppa er klar for å jobbe hardt for å forbedre seg. Blant annet blir det sterkere fokus på fysisk og mental trening kommende sesong, og gir gruppa god respons på, sier sportssjef Aune.

2018 byr på World Cup i Mexico, Sør-korea, Malta og USA for lerdueskytterne. I tillegg blir det EM i Østerrike i månedsskiftet juli/august og VM i Sør-Korea i september. Det blir gjennomført uttaksstevner for deltakelse i to av WC-konkurransene, samt EM og VM. Det betyr at skyttere også utenfor landslaget har lik mulighet til å representere Norge internasjonalt også neste sesong. Mer informasjon om dette legges ut på nettsiden senere.