Her er Skytterlandslaget OL-Trap 2018

Magne Østby er ansatt som landslagstrener for OL-Trap i 2018 og får med seg fire seniorer og en juniorskytter i landslagsgruppa.

– Jeg gleder meg voldsomt til ny sesong. Når jakta er over så kjører vi på og jeg er trygg på at vi har skyttere som virkelig er villige til å legge ned et skikkelig arbeid. Og vi begynner å bli mange nå på et brukbart nivå. 2017 var flott, 2018 skal bli enda bedre, sier Magne Østby.

Trapgeneralen Magne Østby har i mange år ledet arbeidet med å løfte de norske trapskytterne opp på et internasjonalt nivå. I 2017 endte det med finaleplass i juniorklassen i EM og tidenes beste World Cup-plassering i seniorklassen. Og dette er bare starten. Nå trer han inn i en mer offisiell rolle som landslagstrener for OL-Trap i Norges Skytterforbund i en tilnærmet halvstilling.

– Magne har gjort en fremragende jobb de siste fem årene og virkelig brøytet vei for trapskytterne. Vi er veldig takknemlig for den enorme innsatsen han har lagt ned og det  var rørende å se Ruben Grønbeck Lillerud skyte for Norge i EM-finalen i år. Stor prestasjon av Ruben, og samtidig et resultat av Magnes gode arbeid, sier sportssjef Tor Idar Aune.

– Det er naturlig at Magne fortsetter som sjef for dette prosjektet og i tillegg får han kommende sesong god støtte av Thomas Ove Nilsen, som blir viktig samtalepartner og bidragsyter på treninger og samlinger, sier Aune.

Fem skyttere utgjør selve Skytterlandslaget OL-Trap. Fire seniorer og en juniorskytter, som sammen skal jobbe for å nærme seg verdenseliten ytterligere:

Skytterlandslaget OL-Trap 2018:

Sindre Krågsrud

Nadir Rghioui

Espen Unneland

Martin Larsen

Ruben Grønbeck Lillerud (junior)

Martin og Ruben er også en del av prosjektet Skytterlandslaget Junior/U23 sammen med 21 andre utøvere fra alle grener. De følges derfor opp av prosjektleder Håkon Sørli i tillegg. Fordi vi ikke har flere enn en aktuell juniorskytter på Skytterlandslaget akkurat nå, innlemmes Ruben helt i seniorgruppa for best mulig oppfølging. Men det jobbes godt blant flere juniorer og kanskje får han følge av andre allerede i løpet av sesongen.

Skytterlandslaget OL-Trap får ukentlig oppfølging av trenerne og blir invitert på samlinger og andre tiltak. Blant annet står Kypros GP på planen, som første internasjonale samling i februar. Aktuelle World Cup-stevner er Sør-Korea i april, Malta i juni og USA i juli. I tillegg kommer EM og VM i sommer.

Utøvere som inviteres til ulike tiltak og samlinger:

Jan Egil Rosvoll

Jan Øyvind Johansen

Benn Wolden

Claus Thornsberg

Disse utøverne orienteres rett utenfor selve landslaget, men blir sett og får noe oppfølging av trenerne. Disse vurderes kontinuerlig om de er gode nok for plass i landslagsgruppa – alt avhenger av hvordan de jobber i tida framover.

Vi har per nå ingen seniorkvinner aktuelle på dette nivået, men er åpne for å kjøre tiltak ved siden av dette for å inspirere de kvinnene som er godt i gang.

Prosjekt Junior:

Mathea Johansson

Christian Rød Karlsen

Sander Holtet

Adrian Terp

 

Disse juniorene blir kalt inn til samlinger her hjemme og vil på sikt kunne ta plass i et juniorlandslag hvis de viser ønske om og vilje til satsing. Vi trenger tid til å bli mer kjent med utøverne, men ser konturene av et bredere juniorlandslag. Det er aktuelt å reise med alle disse juniorene til E-Cup i Finland og eventuelt Tyskland neste år, hvis gruppa fungerer godt. Og kanskje er det enda flere som melder seg på kommende sesong.

Alle skyttere får mulighet til å kvalifisere seg til WC Malta og USA, samt EM og VM gjennom uttaksstevner vi planlegger i mai/juni måned. Mer konkret info blir gitt noe senere om dette. Til WC i Sør-Korea blir fjorårets prestasjoner og Kypros GP 2018 vektlagt i tillegg til kvalitet i treningsarbeidet gjennom vinter, for en skjønnsmessig vurdering om vi skal sende skyttere dit og i så fall hvem.