Riflelandslaget 2018 er klare

Espen Berg-Knutsen skal lede de norske rifleskytterne de neste tre årene. Nå er landslagsgruppene tatt ut foran sesongen 2018.

Skytterlandslaget Rifle er den største av gruppene som settes sammen nå foran VM-sesongen som starter i disse dager. I år deles landslaget i to grupper der prioriterte utøvere får plass i treningsgruppe 1 og de øvrige skytterne i treningsgruppe 2. De prioriterte utøverne får tettere oppfølging av landslagstrener og samtidig et bedre tilrettelagt treningsopplegg.

Åtte skyttere er tilbudt plass i treningsgruppe 1 og går nå inn i de siste samtaler med landslagstrener for å finne en god samarbeidsmodell. I denne gruppa må utøverne i større grad forplikte seg til et opplegg for å kunne ta del i det som tilbys.

Innhold i tilbudet de ulike skytterne gis blir presentert i forbindelse med Kick-Off og på mail og andre møter framover. Aktuelle internasjonale konkurranser neste år er blant annet World Cup i Sør-Korea, USA og Tyskland, EM Luft i Ungarn og VM i Sør-Korea. I tillegg blir det samlinger og andre konkurranser utenlands og innenlands.

Landslagstrener senior
Espen Berg-Knutsen

Skytterlandslaget Rifle – Treningsgruppe 1
Sina Busk
Katrine Lund
Malin Westerheim
Odd Arne Brekne
Ole-Kristian Bryhn
Simon Kolstad Claussen
Øyvind Solbrekken Flatla
Henrik Larsen

Henrik er også en del av prosjektet Skytterlandslaget Junior/U23 og får oppfølging av Håkon Sørli på det denne gruppa gjennomfører.

Skytterlandslaget Rifle – Treningsgruppe 2
Karoline Hansen
Andrea Wick
May Elisabeth Nordahl
Magnus Bjørnstad
Endre Hagelund
Are Hansen

Følges opp av både Espen og Håkon. Karoline og Andrea er i tillegg en del av prosjektet Skytterlandslaget Junior/U23.

Skytterlandslaget Junior/U23
Regine Nesheim
Jenny Tovseth Vatne
Helene Johansen Vikøren
Anette Thingbø

Fire rifleskyttere på U23-laget havner utenfor treningsgruppene, men får oppfølging av Håkon Sørli og blir sett og jobbet med i sin jakt på å bedre prestasjonene og kanskje nå selve landslaget.

Tiltak 10 meter luftrifle
Ole Magnus Bakken
Ingrid Marie Håkenåsen

Tiltak 50 meter ligg
Stian Bogar
Kjell Roar Livold
Harald Stenvaag

Disse utøverne inviteres inn til tiltak gjennom sesongen sammen med aktuelle skyttere fra landslagene. Andre utøvere kan også være aktuelle. Mer info senere. I tillegg gjennomføres felles lufttreninger en dag i uken med Team Kisen i første omgang fram til jul. I Team Kisen finnes også aktuelle skyttere for tiltak, men disse sorterer inntil videre inn under egen klubb.

Tiltak 300 meter
Vi kartlegger interesse for å prøve å kvalifisere seg for VM 300 meter senere. Målet er å invitere interesserte skyttere til en eller to samlinger for åse hvordan vi kan skape best mulig 300-meterslag. Mer info senere.

Skytterlandslaget Rifle Junior
Jenny Stene
Jeanette Hegg Duestad
Benjamin Tingsrud Karlsen
Vegard Sveen Nordhagen
Jon-Hermann Hegg

Landslagstrener junior
Håkon Sørli

Gruppa trenes og følges opp av Håkon, som både er ansatt som prosjektleder for Skytterlandslaget Junior/U23 og juniortrener for rifleskytterne. Vi vurderer etter uttakskonkurransene til EM om denne gruppa skal suppleres med ytterligere utøvere. Juniorene kan kjempe om WC-plass kommende sesong. Tiltak og samlinger gjennomføres i tillegg til individuell oppfølging.