Her er årets paralandslag

En pistolskytter og tre rifleskyttere tas ut på paralandslaget til Norges Skytterforbund kommende sesong. Disse fire følges opp av våre to svenske trenere Pernilla og Jonas.

De norske og svenske paraskytterne er de neste sesongene samlet på et felles og grenseløst landslag. Allerede i 2017 er det gjennomført to gode samlinger i Sverige med deltakelse fra begge nasjoner. Med bakgrunn i det som er gjennomført dette året og med særlig vekt på samtaler og opplevelser med gruppen på siste samling i Ystad, har våre landslagstrenere Pernilla Svensson og Jonas Jacobsson levert sin innstilling for landslagsuttak. Nå er uttak klart og fire paraskyttere er klare for Skytterlandslaget 2018.

– Vi velger å spisse landslaget noe ved inngangen til 2018 for å gi våre beste skyttere en skikkelig mulighet til å nå verdenstoppen. De fire damene som er tatt ut, viser vilje og gjennomføringsevne som skal være godt nok for å kunne kjempe om kvoteplasser til PL i Tokyo, sier sportssjef Tor Idar Aune.

Landslagstrenere
Pernilla Svensson
Jonas Jacobsson

Utøvere
Anne Cathrine Krüger (pistol)
Heidi Sørlie-Rogne (rifle)
Monica Lillehagen (rifle)
Sonja Tobiassen (rifle)

Disse utøverne går inn på Skytterlandslaget og inn på Norges og Sveriges felles landslag for paraskyttere. Dette landslaget skal blant annet på samling i neste års VM-by, australske Brisbane i januar.  I tillegg blir det kjørt samlinger i Norge eller Sverige og selvsagt felles opplegg under konkurranser og mesterskap.

Tiltak
Stein Vidar Amundsen (pistol)
Amanda Dybendal (rifle)
Kristbjørg Dale Bolstad (rifle)

Disse utøverne blir kalt inn til minimum én samling i løpet av kommende sesong og blir i tillegg fulgt opp noe ekstra av trenerne i forhold til treningsplanlegging og gjennomføring. Det er høyst aktuelt å invitere også andre skyttere til slike tiltak.

Alle norske paraskyttere, uavhengig av tilknytning til landslag, kjemper om muligheten til å kvalifisere seg for internasjonale Grand Prix-stevner, World Cup og VM. VM 2018 arrangeres i Sør-Korea i begynnelsen av mai. Fullstendige uttakskriterier legges ut senere. Første vurderingsstevne for sesongen 2018 er Swedish Cup i starten av januar. Vi oppfordrer alle parautøvere om å delta i denne konkurransen.

Samtidig som dette uttaket presenteres, så ønsker sportssjef Tor Idar Aune kontakt med alle paraskyttere som ønsker å kjempe om plass i det norske landslaget på internasjonale konkurranser. Disse skytterne kan være aktuelle for invitasjon til samlinger og ikke minst for å få mer informasjon om hva som kreves på toppidrettsnivå i paraskyting. Dette gjelder både i pistol og rifle, og også i den nye grenen på World Cup-programmet, lerdueskyting. Har du lyst til å skyte for Norge? Ta kontakt med sportssjef på Tor Idar Aune på mailadressen tori @ skyting.no – så er du ett skritt nærmere!