Westerheim og Bogar i WC-finalen 2018

Malin Westerheim skyter World Cup-finalen på 10 meter luftrifle torsdag i New Delhi. Fredag skyter Stian Bogar WC-finalen på 50 meter liggende. De ti beste i hver gren i år konkurrerer om å vinne World Cup sammenlagt i skyting.

– Jeg gleder meg skikkelig. Her får jeg skyte mot verdens aller beste skyttere og ser fram til en god konkurranse. Jeg har fått jobbet godt på trening de siste ukene, men jeg merker det er lenge siden en viktig konkurranse nå og er spent på hvordan dette slår ut, sier Malin Westerheim.

Med 4. plass og norsk rekord som første norske kvinne over 420 poeng i World Cup i München i mai sikret hun seg en plass i selve World Cup-finalen i India denne uka. Vinneren av finalen vinner den store glasskula til ISSF, som symboliserer at man er verdens beste skytter denne sesongen i den aktuelle grenen.

Bogar også klar
Skytterlandslaget til Norge stiller med to utøvere i New Delhi, for veteranen Stian Bogar har også kvalifisert seg som en av de ti beste i verden i sin øvelse. Og det for andre år på rad.

– Det har fungert bra på trening nå før avreise og jeg håper jeg fortsatt har flyten her nede også. Det har blitt mindre trening med dette geværet gjennom sommeren ettersom jeg sto over EM i juli, men det ligger tusenvis av treningstimer i bunnen fra før, så her er det bare å satse offensivt og klinke til, sier Stian Bogar.

Bogar var bare 0,1 poeng fra å vinne finalen på 50 meter liggende i München i år. For første gang klatret han opp på pallen i en World Cup-konkurranse. Bogar teller på knappene nå som hans favorittøvelse tas bort fra både OL- og WC-programmet, og kanskje er dette hans siste store internasjonale konkurranse.

World Cup-finale skyting, New Delhi, India – Norske øvelser (NORSK tid)
Torsdag 26.10.17 07:30
10 meter luftrifle, kvinner
Malin Westerheim

Fredag 27.10.17 05:30
50 meter rifle liggende, menn
Stian Bogar

Resultater blir blir publisert fortløpende her: http://www.issf-sports.org/competitions/venue/schedule.ashx?cshipid=1905

Vi oppdaterer våre facebooksider etter endt øvelse og vår nettside skyting.no hver dag/kveld. Pressemeldinger sendes ut ved store prestasjoner eller ekstra gode resultater.