Godt levert av Heidi i WC

Heidi Sørlie-Rogne avsluttet World Cup Paraskyting i Bangkok med å bli nummer 11 i øvelsen R5, 10 meter lufrifle liggende i SH2-klassen lørdag morgen.

– For første gang i en internasjonal konkurranse følte jeg at jeg hadde god kontroll fra starten av. Nå hadde jeg fullt fokus på de oppgavene jeg hadde bestemt meg for og lyktes godt. Dessverre ble det mange tynne tiere i seriene midt i, men siste serie satt veldig bra, sa Heidi Sørlie-Rogne etter endt konkurranse i Thailand.

Med seriene 105,4-104,8-104,4-104,4-104,4-106,8 stoppet hun på 630,2 poeng og var bare 1,2 poeng fra en ny finale i World Cup Bangkok. Torsdag ble hun nummer fem i finalen på 50 meter liggende, mens hun onsdag var en plass unna finalen på 10 meter stående. Alt i alt en godt gjennomført uke i Bangkok av Norges eneste deltager denne gangen.

– Fra konkurransen i dag tar jeg med meg en god start og en rå avslutning. Og det har vært mye positivt alle dager. Jeg dro for å få enda mer internasjonal erfaring og det har jeg virkelig fått. Viktig at jeg fikk den ene finalen for å kunne utvikle meg enda mer på den delen av konkurransegjennomføringen også, sa Heidi Sørlie-Rogne.

Dette var siste World Cup uansett gren i 2017 for norske skyttere. Heidi Sørlie-Rogne har sammen med resten av Skytterlandslaget nå fokus på VM-sesongen 2018 de neste månedene. Høydepunktene kommer på rad og rekke, med VM Para i Sør-Korea allerede i mai og VM for de øvrige, også det i Sør-Korea, i september.

– Det kjennes godt for både meg og Heidi at hun fikk denne opplevelsen av å lykkes i starten av skytingen nå i årets siste konkurranse. Det har virkelig vært en utfordring som Heidi har jobbet målbevisst med å løse, sa hennes personlige trener Håkon Sørli etter skytingen. De neste tre årene blir Sørlie-Rogne fulgt opp av de nyansatte landslagstrenerne for paraskytterne, svenske Pernilla Svensson og Jonas Jacobsson. Norge og Sverige har felles landslag for rifle og pistol for paraskytingen i årene fram til og med Paralympics i Tokyo i 2020.