Noen som vil til Ungdoms-OL?

Skyttere født mellom 2000 og 2004 kan delta i ungdoms-OL i 2018. Nå er vurderingsstevner på rifle og pistol satt opp.

Youth Olympic Games, eller Ungdoms OL, arrangeres i Buenos Aires i Argentina 6-18. oktober 2018. Dette er en konkurranse for ungdom født mellom 01.01.2000 til 31.12.2003, og er ment til å være en læringsarena for kommende topputøvere. Det konkurreres i øvelsene luftrifle og luftpistol for både kvinner og menn, samt en mix-konkurranse i hver gren.

Norge stiller med skyttere i Ungdoms-OL dersom vi har utøvere som er på nivå. For å kunne stille i Buenos Aires må Norge kvalifisere seg gjennom kvoteplasser, som blir delt ut under EM luft i Ungarn 16 – 26. februar 2018. Her vil det bli arrangert en egen konkurranse for ungdom. Vi sender kun utøvere til EM dersom vi mener at de innehar et nivå som tilsier at de kan kjempe om kvoteplasser.

I bunnen legges generelle uttakskriterier gjeldende for alle grener i sesongen 2018. Viktigst er følgende overhengende punkter:

En skytter som vil representere Norge skal kunne vise til:

–        Seriøs satsing og/eller internasjonal kvalitet

–        God sportslig adferd (Fair Play)

–        Evne til å samarbeide med andre utøvere, trenere og ledere

–        Anstendig opptreden også utenfor skytebanen

Vurderingsstevner Rifle
Følgende stevner blir brukt som vurderingsstevner til EM for ungdom på rifle:

·       Fredrikstad Open, 25 – 26. november (2 stevner)

·       Meråker, 9 – 10. desember (2 stevner)

·       Kisen Open, 13 – 14. januar (2 stevner)

Vurderingsstevner Pistol
Følgende stevner blir brukt som vurderingsstevner til EM for ungdom på pistol:

·       Kolsås (Bærum PK) 25.november

·       Skedsmohallen (Lillestrøm og Omegn PK), 26. november

·       Meråker 9 – 10. desember (2 stevner)

Skyttere som ønsker å kvalifisere seg til EM oppfordres til å delta i disse konkurransene, men det er ikke et krav at man deltar på alle. I EM skytes det henholdsvis 40 og 60 skudd for kvinner og menn, og eventuelle ungdomsskyttere som ønsker å kvalifisere seg må derfor stille i junior kvinner/menn på vurderingsstevnene. Det gjøres en vurdering etter siste konkurranse er avsluttet, og et eventuelt uttak til EM vil bli offentliggjort senest 15. januar.

Hvis vi kvalifiserer oss til YOG ved å ta kvoteplass i EM, så vil det foretas en ny vurdering utover våren om hvorvidt vi ønsker å benytte oss av plassen og hvem som skal dra. Det er ikke gitt at den som vinner kvoteplass får reise.