Gledelig rekruttering av unge paraskyttere

Å rekruttere unge paraskyttere har vist seg å være utfordrende. Helt tilfeldig har vi nå fått tre ungdommer som alle er 13 år og som viser svært gode holdninger og fremganger. Alle ungdommene deltok nylig på samling for paraskyttere i Alfhallen på Borgen. De syns det var veldig motiverende å få møte andre paraskyttere på samme alder.
Av Bjørn Myrset

Vegard Krogsæter kommer fra Sartor SSL i Bergen. Foreldrene og klubben skjønte tidlig at skyting var noe som passet for Vegard, og dannet et eget prosjekt for gutten som ikke fant seg til rette innenfor de mer tradisjonelle idrettene. De solgte ideen til næringslivet lokalt og fikk støtte til å kjøpe to nye våpen til Vegard (luftrifle og miniatyrrifle).

Rifleskytter Vegard Krogsæter og hans far Per Krogsæter.

– Vi er overlykkelige som fant skytingen, sier pappa Per og mamma Monica. Hvis det er dette gutten vil bedrive, skal det ikke stå på støtten. Vi går «all in» og hjelper så langt vi kan. Næringslivet likte ideen til gutten, og da er det bare trening som gjenstår, og gutten både vil, tørr og kan, sier pappa.

Martin Sørlie-Rogne er sønn av landslagsskytteren mamma Heidi, og altmuligmannen Stian som pappa, sponsor og assistent. Og med Kisen MSL sin ungdomsgruppe i ryggen, har han alle forutsetninger for både å trives og utvikle seg med aktiviteten. Martin er en ivrig gutt som er med på flere aktiviteter, hvor skyting er en av favoritt aktivitetene.

Rifleskytter Martin Sørlie-Rogne.

Alma Magnor skyter for Elverum Rifleklubb. Hun fikk sitt definitive gjennombrudd da hun under samling for nye paraskyttere fikk prøve skytejakke og en korrekt justert skytterbenk. Pappa Steffen var raskt fremme med tommestokken og noterte flittig. Han skjønte raskt at dette var noe som passet for den rolige jenta.

– Vi fikk oss et lite kick i helga, sier pappaen som er glad han klarte å overbevise den litt beskjedne jenta til å bli med på samlingen. Resultatene hun viste i Alfhallen med nytt utstyr og benk, er svært lovende.

Rifleskytter Alma Magnor.

Alle ungdommene skjøt de jevnt og trutt over 103 poeng på 10 skuddene sine. Et meget hyggelig lyspunkt for oss som jobber med paraidrett.