Klubbrapport fra Nordfjord, Ørsta, Kristiansand og Storfjorden

Forrige uke var klubbutvikler Wenche Horten på besøk hos Nordfjord Sportskyttarlag, Ørsta Pistolklubb, Storfjorden Sportsskytterlag og Kristiansand Pistolklubb. Klubbene imponerer stadig med nyoppussede baner, gode resultater og utdannede dommere.

Horten var først på oppfølgingsmøte hos Kristiansand Pistolklubb, der utdanning, klubbhåndbok og skytelederkurs sto på planen. Flere av klubbens medlemmer har også tatt initiativ til å utdanne seg til dommere og planlegger ny utendørsbane:

– Syv stykker fra denne klubben tar nå trenerutdanning! Ti dommere skal oppdateres og tretten nye ønsker å bli dommere. Klubben har jobbet med et stort prosjekt og det er ny utendørsbane med 40 standplasser. Blir et stort skyteanlegg. Fantastisk! Forteller den engasjerte klubbutvikleren Wenche Horten.

Medlemmene jobber også mye med det sosiale i klubben og kunne rapportere om et godt miljø i klubben:

– Jeg skjønte på uttalelser fra medlemmer som var på møtet at dette er en klubb de trives i og setter stor pris på all jobben de frivillige legger ned, opplyser Horten.

Ørsta Pistolklubb

På oppfølgingsmøte hos Ørsta Pistolklubb var vår klubbutvikler imponert over at alle tiltak fra startmøtet var gjennomført:

– Her har de hatt flere medlemmer på trenerkurs, og oppdatering av klubbens dommere er utført. De har også benyttet seg av trenerpoolen. Kjempebra! Her har det også vært damekvelder og mange dugnadstimer er lagt ned i klubben. Ikke minst ble jeg møtt av en nyoppusset bane som var kjempefin! Skryter Horten.

Skyttere i Ørsta Pistolklubb.

Men det er alltid muligheter for forbedring, og etter et møte med klubbutvikleren ble det satt opp nye tiltak for pistolklubben:

– Klubben ønsker å utvide tilbudet med luftskyting og prøver å få til vendbare skiver til hurtig- og militærrevolver i Sollidalen. I tillegg ønsker de flere klubbvåpen og eventuelt en fadderordning hvis det er ønskelig. Det blir spennende å følge klubben fremover, konstaterer Horten.

Storfjorden Sportsskytterlag

Storfjorden Sposrtskytterlag er en liten klubb på vestlandet som blir tre år gammel i disse dager. Til tross for størrelsen har klubben flere dyktige skyttere og kan vise til gode resultater:

– En liten klubb med så utrolig gode skyttere. Karoline Hansen fra landslaget er en sterk drivkraft i klubben og Amanda Dybendahl fra tiltaksgruppa til landslaget er også en av medlemmene. Klubbens medlemmer deltar på store stevner og kan vise til gode resultater, opplyser Horten.

Skyttere i Storfjorden Sportsskytterlag.

Hun er også spesielt glad for det gode samarbeidet klubben har med Det frivillige Skyttervesen (DFS):

– Her kan de skyte NSF og DFS side om side, sier hun.

Fremover satser klubben på å få flere til å engasjere seg:

– Klubbens utfordring er å få flere til å engasjere seg i klubbens drift og de vil derfor lage samlinger og stevner fremover som forhåpentligvis kan gjøre at det rekrutteres og at «gamle» skyttere fra området kan bli med å ta i et tak.  Et annet tiltak klubben vil gjøre er å delta med mange medlemmer på NM som skal gå i Bergen til våren, sier klubbutvikler Horten.

Nordfjord Sportsskyttarlag

Nordfjord Sportsskytterlag var den siste klubben Wenche Horten besøkte forrige uke, klubben ble stiftet i 1999, men har vært inaktiv de siste årene:

– Etter en del år uten aktivitet har klubben nå satset på å øke fokuset på sportsskyting i Nordfjord og klubben har nå vært aktiv igjen i ett år. De har i dag ca 30 medlemmer, men jobber for å rekruttere flere skyttere. Klubben har benyttet seg av trenerpoolen og hatt besøk av Malin Westerheim to ganger, forteller Horten og legger til at hun syntes det positivt å se mange gode rifleskyttere fra denne kanten av landet:

– Det er gøy å se at det er så mange gode rifleskyttere fra Vestlandet. Dette er hjembygda til Regine Nesheim, en meget god landslagssskytter. I tillegg har de flere deltakere på NM 10 og 15 meter.

Skyttere i Nordfjord Sportsskyttarlag.

Foruten flere gode skyttere, ønsker klubben også å sette i gang flere tiltak:

– Nordfjord Sportskyttarlag ønsker også å utdanne dommere, satse mer på luftskyting og starte en cup sammen med andre klubber. Det er gøy å se at disse skytterne ønsker å gjøre så mye bra for klubben sin. Imidlertid er økonomi er noe som går igjen på mange tiltaksplaner, og det samme gjelder for klubben her vest. Så her satt vi opp flere forslag og muligheter for å bedre økonomien i klubben, sier Wenche Horten.

Avlutningsvis vil klubbutvikler Horten også rose Nordfjord Sportsskyttarlag for et godt samarbeid med DFS:

– Denne klubben har et veldig godt samarbeide med DFS og de er medlemmer i begge klubber. Dette er svært positivt, da de kan hjelpe hverandre.