Tysk trener for pistolskytterne

Tyske Uwe Knapp blir hovedtrener for Skytterlandslaget Pistol. 59-åringen fra Hamburg har sagt opp sin trenerstilling i det tyske forbundet og starter sin jobb i Norge 1. januar.

– Jeg gleder meg til å ta fatt på denne utfordringen. Gleder meg til å både lære kjenne utøverne, forbundet, kulturen og landet Norge. Jeg har så langt blitt tatt veldig godt i mot og jeg gleder meg til å bidra til Skytterlandslaget, sier Uwe Knapp. 

– Jeg ser to store utfordringer foran meg. Det blir viktig å utvikle de skytterne vi har i dag på laget, og samtidig finne og utvikle unge pistolskyttere i Norge. Vi skal jobbe langsikitg med begge deler og jeg er trygg på at jeg kan bidra positivt til dette, sier Knapp.

Han har tidligere trent landslag i både Tyskland, Sveits, De forente arabiske Emirater og Mongolia. De siste årene har han vært en del av ett team på tre trenere i det tyske pistollandslaget, med hovedansvar for kvinnene. EM i Baku ble dermed hans siste store konkurranse med tyskerne, der ble det to av to mulige gull – med seier både individuelt og i lagkonkurransen på 25 meter sportpistol kvinner.

Uwe Knapp (t.v.) ønskes velkommen som landslagstrener i pistol av sportssjef Tor Idar Aune.

– Vi har hentet en meget sterkt trener med ett godt rykte og gode resultater å vise til. Vi er trygge på at Uwe vil skape utvikling på og utenfor standplass når han nå går inn i 100% stilling som hovedtrener på Skytterlandslaget Pistol. Vi ønsker å utvikle prestasjonskulturen på pistol og satser tungt på at Uwe kan bidra til dette. Han møtte mange av utøverne for første gang denne helgen, og vårt førsteinntrykk er at vi har engasjert en meget profesjonell og fornuftig trener, som evner å kommunisere godt med utøverne. Dette blir strålende, sier sportssjef Tor Idar Aune i Norges Skytterforbund.

Uwe Knapp engasjeres i 100% stilling fram til og med sesongen 2020, med sesongen 2018 som prøveperiode. Det er en målsetting for begge parter å lykkes så godt i samarbeidet at dette kan fortsette også etter OL i Tokyo. Knapp har to voksne barn, samboer og blir boende i Tyskland. Han har bosted like utenfor Hamburg og bare 20 minutter til fly som tar ham til Norge.