Sterke prestasjoner i IWK

Jenny Stene og Karoline Hansen sto for de sterkeste prestasjoner da norske pistol- og rifleskyttere skjøt IWK München som forberedelse til EM i februar.

Med sterke 628,2 ble Jenny Stene nummer tre i kvalifiseringen i juniorklassen på 10 meter luftrifle første dag. I finalen røk hun først ut og ble nummer åtte totalt. Like imponerende var debutanten Mari Bårdseng Løvseth som skjøt bedre enn noen gang og stoppet på 625,7 poeng, bare halvpoenget fra finale. Jenny best også andre dag av de norske med 622,2 poeng på 22.plass, mens Mari skjøt 621,7 poeng til 26.plass

Karoline Hansen ble også nummer åtte i finalen i første konkurranse etter solide 627,5 poeng og sjetteplass i kvalifiseringen. Dette må regnes som Karolines internasjonale gjennombrudd og et resultat på finalenivå i EM. Karoline fulgte opp andre dag med 623,8 poeng og var også da beste norske kvinne.

Karoline Hansen

Henrik Larsen var bare tideler fra to finaler, men måtte nøye seg med 9. og 10.plass i seniorklassen på 10 meter luftrifle. Førsteårssenioren fra Krapfoss fikk fri fra sine studier i Kentucky og leverte sterke skyting på sin kjappe Europareise. 627,5 første dag ble til 628,7 andre dag – 0,6 og 0,2 poeng fra finale. Sterk skyting også av Endre Hagelund med 626,5 og 626,0 poeng med luftrifla. I menn junior var Benjamin Tingsrud Karlsen beste norske skytter med 14.plass etter 622,0 poeng på første dag som beste resultat.

Henrik Larsen

Ann Helen Aune leverte 563 poeng på sin første konkurranse med luftpistolen og ble nummer 15 i juniorklassen. Imponerende av førsteårsjunioren fra Mysen, som var bare fire poeng fra finale. Ann Helen skjøt 558 poeng til 24.plass av 63 deltakere andre dag. Blant seniorskytterne ble det noe mer ujevnt, men både Aina Sandstøl og Ingeborg Gran hadde lange perioder med god skyting. Ingeborg med 563 som sitt beste resultat og Aina sto igjen med to ganger 562 poeng i IWK. Blant herrene var Morgan Bunes sine 567 poeng i første konkurranse det beste norske resultat.

IWK München, eller H&N Cup som det også kalles, regnes som verdens tøffeste luftvåpenkonkurranse med finalegrenser høyere enn noe annet sted i verden. I år deltok 51 nasjoner fra hele verden med over 700 startende over tre dagers skyting. Skytterlandslaget benyttet IWK som oppkjøring til EM Luft i Ungarn, som avvikles 16-25.februar.

Du finner alle resultater på http://results.sius.com/Events.aspx?Championship=HNCup20180125HochbrckGermany