Vinnere av årets priser

På Skytterkonferansen 2018 ble det delt ut fem priser: Årets Skyttersjel 2017, Årets Arrangør 2017, Årets Klubb 2017, Årets Gjennombrudd 2017 og Årets Utøver 2017. Her er vinnerne!

Årets Arrangør: Bærum Pistolklubb

Fra venstre: Silvia del Zotto, Morten Støen og Ove Horgen.

Bærum PK får prisen for NM feltpistol 2017. Det var et usedvanlig godt gjennomført NM, der deltakerne følte seg velkomne og virkelig kunne føle atmosfæren når man kom opp til Løvenskioldbanen. Man ble møtt med usedvanlig profesjonalitet, vennlighet og god sportsånd.

Det å arrangere et såpass stort NM er utrolig mye jobb, det er en døgnkontinuerlig oppgave i mange flere dager enn det som selve NM representerer.

Det fortjener oppmerksomhet og ros utover det som hver enkelt deltager klarer å gi ved personlig tilbakemelding.

Spesielt er å bemerke at de hentet inn hjelp fra konkurrerende klubber fra nabokommuner og -fylker, noe som viser at samarbeid på tvers for å kunne gjennomføre et stort arrangement er riktig vei å gå. Felt NM 2017 er en god mal for kommende norgesmesterskap og hvordan man kan samarbeide.

Årets Klubb: Ørland Pistolklubb

Fra venstre: Viggo Olden, Morten Antonsen, Bjørn Harald Vik og Helge Olden.

Ørland Pistolklubb får årets pris for den fantastiske jobben klubben gjorde som arrangør av Bane-NM i pistol 2017, et arrangement klubben tok på seg etter at ingen andre meldte seg. Klubben gjorde en utmerket jobb for at alle skytterne skulle ha en god opplevelse og at alt skulle flyte perfekt.

I tillegg er klubben flink til å arrangere stevner og invitere klubber fra hele regionen. Og årets NM er ikke det første store arrangementet klubben har hatt ansvaret for.

Årets Gjennombrudd: Henrik Larsen

Henrik Larsen

Henrik Larsen fikk prisen Årets Gjennombrudd etter sin flotte sesong i 2017. Rifleskytteren fra Mysen vant bronse i junior-VM på 50 meter helmatch og lagmedaljer både i EM og VM. I tillegg debuterte han i seniorenes World Cup med 12.plass på 50 meter liggende i München.

– Det er fint å bli sett og satt pris på. Jeg er veldig fornøyd med 2017 og lover å bli enda bedre i årene som kommer, sa Henrik Larsen, også han på videoopptak. Henrik skjøt i IWK München i helga og dro rett tilbake til sine studier USA uten mulighet å ta i mot prisen på under Skytterkonferansen 2018.

Årets Utøver: Malin Westerheim

Malin Westerheim

Malin Westerheim ble kåret til Årets Utøver 2017 etter sine fjerdeplasser både i World Cup München og World Cupfinalen i New Dehli på 10 meter luftrifle. I München ble hun første norske kvinne med over 420 poeng i denne øvelsen. Etter sesongen bestemte Malin seg for å legge toppidrettskarrieren på is.

– Veldig overraskende og veldig fint. Tusen takk. Har jeg virkelig fortjent dette? spurte Malin Westerheim på videoen som ble avspilt på Skytterkonferansen. Hun var forhindret fra å delta selv, men fikk beskjeden på telefon kvelden før.

Årets Skyttersjel: Per Rune Magnussen

Per Rune Magnussen

Per Rune har viet utallige timer og kroner gjennom å være en ildsjel for Sola Pistolklubb. Han er en som alltid stiller opp for andre, både nybegynnere og mer erfarne skyttere, og som mer enn gjerne viser og forklarer teknikk og bedre bruk av utstyr.

Spør du Per Rune om hjelp, så er det aldri nei. Han har gjennom flere år bidratt til arbeid i krets og har alltid vært en ressurs på tvers av klubbene i Rogaland.