Siste nytt fra Skytterlandslaget

EM Luftvåpen starter søndag 16.februar med 24 norske skyttere på plass. Men det skjer også mye annet på Skytterlandslaget. Her er siste nytt om våre topputøvere i Norges Skytterforbund.

Fire utøvere er tatt ut til World Cup Paraskyting i Al-Ain i De forente arabiske emirater. Det er rifleskytterne Heidi Sørlie-Rogne, Sonja Tobiassen og Monica Lillehagen, samt pistolskytteren Anne Cathrine Krüger. Konkurransene gjennomføres 22-27.mars og er siste World Cup før VM i Sør-Korea i begynnelsen av mai. Heidi, Sonja og Monica har nettopp kommet hjem fra en nesten tre uker lang treningsleir på neste års VM-arena i Brisbane i Australia.

Ingar Woll hopper inn i pistollaget til EM i Ungarn i neste uke, som reserve for Pål Hembre, som har meldt forfall til EM på grunn av jobb. Familien Hembre er uansett representert ved mesterskapsdebutantene Mattis og Ludvik. Påls tvillingsønner skal skyte både i ungdomsklassen og juniorklassen i Györ.

Brødrene Espen Teppdalen Nordsveen og Even Nordsveen er de eneste viltmålskytterne i årets EM og finpusser nå formen før avreise til Ungarn. Espen skjøt i januar Grand Prix-stevnet i Plzen og var klart best av alle juniorer i begge innledende konkurranser og med 3.plass i den ene finalen som ble gjennomført.

Skytterlandslaget Skeet er tilbake fra treningssamling og konkurranse på Kypros under ledelse av landslagstrener Lasse Johnsen. I Kypros GP skjøt Erik Watndal, Jonas Filtvedt, Ole Eilif Undseth og Tom Beier Jensen best av de norske, alle med 120 treff og ble henholdsvis nummer 13,14,15, og 17. Det norske laget med Watndal, Filtvedt og Undseth ble nummer to i lagkonkurransen, kun slått av Russland. I kvinneklassen ble Malin Farsjø best av de norske som nummer 35 med 104 treff.

Skytterlandslaget OL-Trap har lagt vinterens treningssamling til Spania og reiser ned om noen få dager. I alt åtte norske utøvere reiser ned sammen med landslagstrener Magne Østby, deriblant landslagsskytterne Nadir Rghioui, Espen Unneland, Martin Siemsen Larsen og junioren Ruben Grønbech Lillerud.

Endre Hagelund og Karoline Hansen er tatt opp i treningsgruppe 1 på Skytterlandslaget Rifle etter sterke prestasjoner denne vinteren. Juniorene Jenny Stene, Jeanette Hegg Duestad og Benjamin Tingsrud Karlsen er tatt opp som aspiranter i samme gruppe. Samtidig har Sina Busk og Odd Arne Brekne gått ned i treningsgruppe 2 på grunn av stor jobbelastning.

Landslagstrener for Skytterlandslaget Pistol har travle dager med hjemmebesøk hos alle utøvere på laget de første ukene av 2018. Tyske Uwe Knapp velger å bruke tid på å bli godt kjent med utøverne og har vært over store deler av landet allerede. I tillegg har han fulgt utøvere både i Swedish Cup, IWK München og i Haag, der han blant annet fikk med seg Aina Sandstøls andreplass i Intershoot. Nå reiser Uwe til EM med seks seniorer og tre juniorer for sitt første mesterskap som norsk trener.