Heidi og Henrik blir de første

Heidi Sørlie-Rogne og Henrik Larsen blir de første to utøverne på Skytterlandslaget Elite. Samtidig mottar de også stipend fra Olympiatoppen for sesongen 2018.

– Heidi og Henrik har den treningsvilje, evne til planlegging og gjennomføring, samt internasjonale kvalitet og offensivitet vi ønsker oss på Skytterlandslaget Elite. Det er med stor glede vi løfter disse to opp på vårt øverste nivå i vår toppidrettssatsing, sier sportssjef Tor Idar Aune i Norges Skytterforbund.

Henrik Larsen

Skytterlandslaget Elite er etablert for å ha et apparat for de aller beste norske skytterne. Her tilrettelegges det for maksimal satsing mot neste OL og PL, med et individuelt tilpasset opplegg for utøverne på dette nivået.

– For Heidi betyr det at vi har gått i dialog med hennes arbeidsgiver FFO (Funksjonshemmedes Fellesorganisasjon) for å sikre at hun både innfrir deres forventninger og samtidig finner optimale muligheter for trening og hvile. I tillegg ønsker vi å tilrettelegge for mer fysisk trening og kvalitetssikre utstyr og ammunisjon for Heidi.

– Henriks situasjon er annerledes. Han bor og studerer i USA og har det meste tilrettelagt allerede der borte. Men vi hjelper ham hjem når han må og spikrer et opplegg for sommeren som gir ham maksimale forberedelser til et VM i september, som han jobber hardt for å kvalifisere seg til. Han vil nå få enda tettere oppfølging av landslagstrener via telefon og data, og på trening når han er hjemme i Norge, sier sportssjef Aune.

Heidi Sørlie-Rogne var vår beste internasjonale paraskytter sist sesong. I tillegg har hun en planlegging og gjennomføring av treningsarbeidet som er imponerende. Hun er en av landets skyttere som trener aller mest og best, og representer den toppidrettskultur vi ønsker oss på en forbilledlig måte.

Henrik Larsen er både et stort trenings- og konkurransetalent med en enorm sult til å bli bedre. På Skytterkonferansen fikk han prisen Årets Gjennombrudd 2017 etter junior-VM-bronse på 50 meter helmatch, lagmedaljer fra EM og VM og 12.plass i sin World Cup-debut blant seniorene. Han er en av verdens mest lovende skyttere og satser omtrent alt på å bli best i verden.

Heidi Sørlie-Rogne

Heidi Sørlie-Rogne og Henrik Larsen får samtidig også stipend fra Olympiatoppen kommende sesong, som de to eneste norske skyttere. Heidi mottar et B-stipend på 70 000 kroner, mens Henrik får et U-stipend på 60 000 kroner. I tillegg mottar Norges Skytterforbund generell prosjektstøtte på 1,7 millioner kroner og støtte til Skytterlandslaget Junior/U23 på 400 000 kroner i 2018

– Vi er fornøyd med avtalen med Olympiatoppen, som gir oss gode muligheter for satsing i VM-sesongen 2018. Samtidig har vi en dialog gående om ytterligere støtte til utøvere og enkeltprosjekt, som blir avgjort senere i år, sier sportssjef Tor Idar Aune.

– Det er svært viktig med et ærlig, grundig og effektivt samarbeid med Olympiatoppen for Skytterlandslaget. Der finnes kompetanse og fagfolk som kan hjelpe oss til topps, bare vi finner de riktige modellene for å jobbe i samme retning. Vi er svært nære nå og jobber spesielt godt innenfor sesongens hovedpunkter fysisk og mental trening, sier Aune.

PS! Malin Westerheim var opprinnelig den første å bli tilbudt en plass på Skytterlandslaget Elite, men valgte i stedet å legge karrieren på hylla etter evaluering av årets sesong.