24 norske skyttere til EM Luftvåpen

EM Luftvåpen starter søndag i ungarske Györ med over 650 skyttere fra 48 nasjoner tilstede. Norge stiller en tropp på 24 junior- og seniorskyttere i pistol, rifle og viltmål.

– Vi er meget godt forberedt til årets mesterskap, men samtidig er det flere unge seniorutøvere enn tidligere. På rifle har våre seks seniorskyttere minimalt med erfaring fra World Cup eller mesterskap. Likevel har vi trygge på at vi vil kjempe hele veien inn om finaleplasser og medaljer. Våre skyttere har både her hjemme og i internasjonale stevner så langt denne vinteren vist at de er på høyde med Europas beste. I EM får vi virkelig svaret på hvor gode vi er, sier sportssjef Tor Idar Aune.

EM tjuvstarter søndag med skyting på 10 meter luftpistol og luftrifle i kampen om kvoteplasser til Youth Olympic Games i Buenos Aires til høsten. Tirsdag braker det løs i junior- og seniorklassene i øvelsene rifle, pistol og viltmål i kampen om EM-medaljene.

Nytt av året er at kvinnene skyter samme program innledende i alle tre grener – dermed er kjønnsforskjellene endelig opphevet i internasjonal skyting. Det arrangeres en ny utgave av mix-konkurransene der en mann og en kvinne skyter sammen, og en egen lagkonkurranse utenfor den individuelle konkurransen er også en nyvinning.

– Mye nytt å sette seg inn i, forberede seg på og gjennomføre for våre skyttere i årets EM. Det gir ekstra stor spenning og forventning til et flott mesterskap som vi forhåpentligvis kan være med å sette farge på. Vi er ikke bortskjemt med gullmedaljer fra luft-EM, men fikk faktisk et historisk gull på viltmål junior sist gang EM ble arrangert i Györ i 2016, sier sportssjef Aune.

EM arrangeres i samme arena som til vanlig benyttes av de norske håndballstjernene i håndballklubben i Györ.

Følg med på vår samleside for siste nytt om mesterskapet!