Jeanette Hegg Duestad ble nummer sju i EM-finalen

Jeanette Hegg Duestad ble nummer sju i EM-finalen på 10 meter luftrifle kvinner junior tirsdag formiddag. Dette var åpningskonkurransen av det rekordstore mesterskapet i Györ.

Tekst og foto: Tor Idar Aune

– For å vinne en sånn finale så må alle skuddene sitte. Jeg hadde et par skudd som gled ut og det er nok. På den innledende skytingen var det tungt. Jeg fikk en veldig svak åpning og jobbet hardt for å klatre oppover. Sånn sett er jeg fornøyd med 7.plass og må glede meg over å ha nådd finalen, sa Jeanette etter skyting.

Etter 10 av 24 skudd i finalen var Jeanette oppe på 4.plass av de åtte finalistene. Men en nier på det 11.skuddet sendte henne nedover på listene. Hun ble eliminert ut av finalen etter 14 skudd.

Jeanette Hegg Duestad under EM 2018.

Danske Stephanie Grundsøe, som bor og går på skole i Kongsvinger, ble nummer åtte. Europamester ble tyske Anna Janssen, med russiske Dereviagina på andre og serbiske Malic på tredjeplass.

I kvalifiseringen ble Jenny Stene nummer 17 med 621,4 poeng, det var 1,8 poeng fra finale denne gang. Tonje Engevik skjøt 612,0 poeng og ble nummer 59. Dette var aller første gang kvinner fikk skyte 60 skudd i et internasjonalt mesterskap.

Jon Herman Hegg.

Ellers i dag ble Jon-Hermann Hegg beste norske i EM 10 meter luftrifle menn junior på 15.plass med 619,4 poeng. Jevnt godt av gutta med Benjamin Tingsrud Karlsen bare to tideler bak på 18.plass med 619,2 poeng og Vegard Nordhagen nummer 22 med 617,8 poeng. Finalegrensa gikk i dag på 621,2 poeng.

Even Nordsveen lyktes bare periodevis på 10 meter viltmål senior. Han stoppet til slutt nederst på lista med 539 poeng på 16.plass. Vi gratulerer Niklas Bergström med EM-gull lag i denne øvelsen. Niklas er viktig bidragsyter inn mot de norske viltmålskytterne med sin sterke erfaring og gode treningsråd.

Norske utøvere i samtale under EM 2018.

 

Utover ettermiddagen kom det meget oppløftende innsats fra førsteårsjuniorene Ann Helen Aune og Ludvik Hembre på 10 meter luftpistol mixed team. De endte 11 poeng bak 5.plassen som ville gitt finale, og ble nummer 26 med 744 poeng på 80 skudd.

Men avslutningen luktet det litt svidd av. Med samlet 380 poeng på siste 40 skudd var det bare tre lag som var bedre enn Norge på siste halvdel av konkurransen. Det er meget sterkt av to ungdommer som aldri har skutt sammen tidligere og som ikke blir seniorer før i 2022.

Ann Helen Aune og Ludvik Hembre.

Arrangementet «tyvstartet» også i helgen med kamp om kvoteplasser til YOG 2018 i en egen ungdomsklasse. Ann Helen Aune var nærmest finaleplass med 367 poeng og 18.plass av 48 skyttere. Hun trøblet på de første ti, men skjøt bedre og bedre og avsluttet med 96 poeng på den fjerde serien.

Mesterskapsdebutantene Ludvik og Mattis Hembre ble nummer 27 og 29 med 556 og 551 poeng. Også de med periodevis god skyting i dag. Bra jobba gutter.

Mest skuffet var nok Mari Bårdseng Løvseth, som imponerte så voldsomt i IWK München i januar. I dag ble det 405,1 og 42.plass på Mari, men uansett god læring i dag også. Alt skal erfares og alle disse fire skytterne er flotte unge utøvere med en god framtid foran seg på den internasjonale arenaen, hvis de ønsker selv å satse videre