Bronsemedalje til Norge i EM-finalen for 10m luftrifle mixed team

Norges første medalje under EM Luftvåpen 10m 2018 er i boks. Vi gratulerer Jeanette Hegg Duestad og Benjamin Tingsrud Karlsen med bronsemedaljer på 10 meter luftrifle mixed team!

Norge var klar for finale på 10 meter luftrifle mixed team som ett av fem lag i finalen, der to av de andre lagene var fra Russland og de to resterende fra Italia og Tsjekkia.

Det ble en svært spennende eliminasjonsfinale der den norske duoen slo ut både Tsjekkia og Italia og sikret seg en velfortjent bronsemedalje med totalt 430 poeng.

Norske juniorutøvere gratulerer bronsemedaljevinnerne. Øverst fra venstre: Vegard Nordhagen, Benjamin Tingsrud Karlsen, Jeanette Hegg Duestad og Jenny Stene. Nederst fra fra venstre: Tonje Engevik, landslagstrener junior Håkon Sørli og Jon-Herman Hegg.

I kvalifiseringen skjøt Jeanette Hegg Duestad og Benjamin Tingsrud Karlsen også strålende og ble ble nummer fire innledende med 830,1 poeng.

Meget sterkt også av Jenny Stene og Vegard Nordhagen som var bare 0,8 poeng fra å sikre oss to lag i finalen etter 828,6 poeng og en 8.plass i kvalifiseringen.

– Meget imponerende. Dette er en spesiell og tøff konkurranse som krever både samhold, samarbeid og god skyting. Vi har en sterk og flott tropp, sa rifletrener på junior Håkon Sørli.

Ann Helen Aune under EM 2018.

Vi lot oss i dag igjen også imponere av Ann Helen Aune, som i dag var fire poeng fra EM-finale, og ble nummer 21 med 559 poeng på 10 meter luftpistol kvinner junior. Siste 40 skudd var hun tredje best av alle i konkurransen og klatret over 30 plasser på listen.

– Hvem skulle tro det kunne skje? var Ann Helens egen beskjedne kommentar etterpå.

Etter en god åpning på 84 poeng fikk Ann Helen en sekser rett i fleisen og kjente på den gjennom hele den andre serien. Med 90-89 var hun utenfor Topp 50, men så startet hun for alvor. Med 93-96-94-97 samlet hun hele 380 poeng på siste 40 skudd. Kun 2 av 57 andre skyttere hadde bedre enn det siste 2/3-deler av øvelsen.

– Perfekt, sa landslagstrener Uwe Knapp. Mer var ikke å si om førsteårsjuniorens innsats. Nå er EM over for Ann Helen, men drømmen om å bli best, den lever i beste velgående.

Vi roper et stort varsko for disse pistoltvillingene fra Bærum. To mesterskapsdebutanter i sitt første juniorår, men allerede på høyt nivå.

I dag ble også Mattis Hembre nummer 15 på 10 meter luftpistol med 567 poeng, seks poeng over personlig rekord og bare fem poeng fra finale.

Ludvik Hembre åpnet enda bedre og lå faktisk inne på finaleplass etter 20 av 60 med 191 poeng. Han endte til slutt nummer 41 med 560 poeng etter at sju poeng forsvant på de siste fem skuddene.

– De skyter innimellom helt utrolig godt og gjør framskritt for hver eneste dag. De imponerer meg og samtidig har de så mye å gå på. Både Ann Helen, Mattis og Ludvik kan bli virkelig gode hvis de vil, det synes jeg de har bevist i dette EM, sa trener for Skytterlandslaget Pistol, Uwe Knapp.