Én millimeter er nok

Norge var bare millimeter fra to semifinaler i dag.

Først i dyst i dag var det norske laget på 10 meter luftrifle kvinner junior. Lagmedlemmene Jenny Stene, Tonje Engevik og Jeanette Hegg Duestad gjorde en strålende innsats i kvalifiseringen og ble nummer sju innledende med 926,9 poeng samlet, bare fire tideler over finalegrensa.

Tonje kom med herlig snuoperasjon i kvalifiseringen. Fikk først skjelven og åpnet med 98,9, gikk ut til trener Håkon Sørli for råd, og gikk inn igjen på arenaen og gjør 102,7 og 102,6. Sterkt.

Laget på 10 meter luftrifle kvinner junior. Fra venstre: Tonje Engevik, Jeanette Hegg Duestad og Jenny Stene.

Jenny fikk 312,2 poeng og Jeanette fikk 310,5 poeng på sine 30 skudd. Innsatsen ledet dem til en duell mot Finland i kvartfinalen der det ble skutt 20 skudd.

Dessverre røk Norge med minste margin i nettopp denne kvartfinalen. Finland skjøt 621,0 på sine 60 skudd og Norge fikk 620,9 – det var kun millimeter som avgjorde.
Alt i alt en utrolig spennende kvartfinale og meget godt gjennomført av Jeanette, Tonje og Jenny.

Laget på 10 meter luftrifle menn junior. Fra venstre: Vegard Nordhagen, Benjamin Tingsrud Karlsen og Jon-Herman Hegg.

De norske juniorgutta på rifle gjorde også en bunnsolid innsats i kvalifiseringen, og kom til kvartfinalen i lagkonkurransen. Vegard Nordhagen, Benjamin Tingsrud Karlsen og Jon-Hermann Hegg ble nummer to i kvalifiseringen med 930,3 poeng samlet.

Det ble imidlertid bare nesten også for juniorgutta i kvartfinalen for EM, der de møtte Italia. Norge og Italia fulgte hverandre som skygger, men til slutt ble det tap med 0,8 poeng. Benjamin, Vegard og Jon-Hermann skjøt 611,6 poeng på sine 60 skudd i kvartfinalen, også her var det bare millimeter som avgjorde.