EM-sølv til Norge på 10 meter viltmål junior

Det ble medaljeplass i viltmål til Norge i dag signert Espen Teppdalen Nordsveen. I tillegg skjøt rifleskytter Henrik Larsen ny norsk rekord i kvalifiseringen på 10 meter luftrifle og ble nummer fire i den avgjørende finalen.

Vi gratulerer Espen Teppdalen Nordsveen med EM-sølv på 10 meter viltmål junior. Fantastiske Espen vant sin semifinale mot en ukrainer og tok ledelsen 2-0 i finalen mot den andre. Så slo Babliuk tilbake og vant finalematchen 6-2.

Likevel en strålende prestasjon av Espen som sikret Norges andre medalje i EM. I morgen skyter han øvelsen han ble europamester i her i Györ i 2016.

Rifleskytterne Endre Hagelund og Henrik Larsen deltok begge i EM-finalen på 10 meter luftrifle i dag.

Vi gratulerer også Henrik Larsen med strålende 4.plass i EM-finalen på 10 meter luftrifle i sitt første seniorår. Men akk så nære medalje. I elimineringen i finalen endte Henrik i shoot-off om en plass blant de tre beste, men tapte til slutt den kampen.

Før finalen vant Henrik Larsen kvalifiseringen på 10 meter luftrifle menn senior med spinnville 632,1 poeng. Det var ny norsk rekord som sendte ham rett til EM-finalen.

Meget sterk konkurranse i finalen også av Endre Hagelund som ble nummer seks i kamp med Europas beste skyttere. To norske på topp 6 i en EM-finale er sjelden vare.

Russiske Maslennikov satte forøvrig verdensrekord i finalen og vant foran kollega Dryakin og kroatiske Gorsa.

Fra arenaen i Györ under EM-finalen på 10 meter luftrifle menn senior.

For de norske riflekvinnene i EM ble det dessverre ingen knallsuksess i dag. Sina Busk ble best av våre på 42.plass med 620,5 poeng, det var 4,5 poeng fra finale. Karoline Hansen nummer 59 med 617,9 poeng og Regine Nesheim nummer 65 med 616,6 poeng. Nye sjanser kommer i lagkonkurransene i helga.

Pistolskytterne Ole Harald Aas og Aina Sandstøl.

Aina Sandstøl og Ole Harald Aas ble beste norske lag på 10 meter pistol mixed team med 749 poeng og 35.plass. De åpnet godt med 379 poeng og lå inne Topp 20 halvveis. Det funket ikke like godt for Ingeborg Gran og Morgan Bunes som skjøt 733 poeng og ble nummer 50.

Dermed er en begivenhetsrik dag over i Györ og vi tar kvelden. To konkurransedager gjenstår nå av årets EM Luftvåpen.