Seks skyttere til EYL

Norges Skytterforbund har tatt ut seks skyttere til SIUS ESC Youth League i Polen i april.

Den nordeuropeiske kvalifiseringsrunden for høstens finale i EYL er dette året lagt til polske Wroclaw 13–15.april. Norge stiller lag i både luftpistol og luftrifle. Pistolskytterne kvalifiserte seg gjennom god skyting i Swedish Cup i januar, mens rifleskytterne var direktekvalifisert til denne runden i år.

Følgende skyttere er tatt ut på de to lagene:

Pistol
Ann Helen Aune
Mattis Hembre
Ludvig Hembre

Rifle
Torinn Eiken
Mari Bårdseng Løvseth
Jon Ola Vermundsdammen

Utøverne er i hovedsak tatt ut på bakgrunn av prestasjoner og oppnådde resultater denne sesongen, men også en skjønnsmessig vurdering etter blant annet samtaler med utøverne selv. Det er skyttere født i 2000 eller senere som kan delta i EYL og begge kjønn skal være representert på hvert lag.

Det norske pistollaget møter Litauen, Estland, Latvia og Polen i sine konkurranser. Ann Helen, Mattis og Ludvig er alle førsteårsjuniorer og deltok tidligere i år i EM i Ungarn.

Rifleskytterne skal måle seg mot Danmark, Finland, Sverige og Polen. Mari skjøt i februar kvalifisering for Youth Olympic Games i Ungarn, mens det er første gang Torinn og Jon Ola skal ut å representere Norge internasjonalt.

– EYL er en glimrende utviklingsarena og et artig konkurransekonsept. Her får unge juniorer viktig læring og erfaring, de blir utfordret både sosialt og sportslig og de får konkurrere mot jevnaldrende fra andre nasjoner. Og aller viktigst, EYL er gøy og motiverende å være med på, det har vi erfaring fra tidligere, sier sportssjef Tor Idar Aune.

Ledere på turen blir Svein Roger Stamnestrø og Håkon Sørli.