Årets Skyttersjel: Per Rune Magnussen

Årets Skyttersjel har vært en pådriver for skyttersporten i mange år og foruten å være en merittert pistolskytter selv stiller han alltid opp for andre og har viet utallige dugnadstimer til Sola Pistolklubb.

Magnussen begynte med pistolskyting i Sola Pistolklubb i 1976, og har holdt det gående siden:

– Jeg var med en kamerat og fikk prøve luftpistol iP kjelleren deres. Det var spennende,  utfordrende og gøy. Da var det gjort – det ble begynnelsen på mange år med skyting, mimrer han.

Siden den spede starten i en kjeller i Rogaland har han opplevd en rekke flotte opplevelser via pistolskytingen og kan varmt anbefale sporten:

– Pistolskyting er en idrett som passer alle uansett alder og kjønn. Du avgjør selv hvilke øvelser du vil skyte og hvor mye tid du vil legge ned i trening. Det er kjempegøy å reise rundt i landet å konkurrere. Det er utrolig hyggelig å treffe venner fra hele landet, alle deler på erfaringer, får mange tips og råd – jeg føler vi er en stor familie. Ekstra gøy er det å krype opp på pallen under NM sammen med klubbkamerater for verdens beste klubb Sola Pistolklubb!

Stiller alltid opp og hjelper til

Utenom skytingen jobber Magnussen som elektriker på Stavanger lufthavn Sola der han har jobbet i over 30 år. Det meste av fritiden går imidlertid til skyting og Magnussen forteller at sporten etter vært har blitt en livsstil ikke bare for ham selv, men også for hans kone og to sønner som begge har blitt skyttere på høyt nivå. I skyttermiljøet på Sola er han kjent som en som alltid stiller opp og hjelper andre.

– Det som gjør det ekstra givende å holde på med skyting er jo nettopp at jeg kan hjelpe andre. Det å hjelpe andre til å forstå hvordan man kan trene annerledes og riktig, hvordan små justeringer på våpen og teknikk gjør store fremskritt og så videre er virkelig gøy, sier han.

Magnussens gode og hjelpsomme innsats har ikke gått upåaktet hen og det var ikke mangel på lovord om ildsjelen fra Sola pistolklubb blant de mange nominasjonene til “Årets Skyttersjel” i fjor. “Per Rune er en som alltid stiller opp for andre” og “Per Rune har vært en stor pådriver for å få et godt skytter-Norge” er bare bruddstykker av den gode omtalen Magnussen fikk. Hovedpersonen selv syntes allikevel prisen kom overraskende på:

– Det var veldig hyggelig å vinne prisen selv om den kom som et bombenedslag der og da. I  etterkant syntes jeg det er ekstra hyggelig at noen har fanget opp hva vi holder på med og synes jeg fortjente prisen såpass mye at de nominerte meg bare for å holde på med det jeg synes er morsomt og givende.

Dugnad for ny innendørsbane

For øyeblikket går mye av tiden for Magnussen og resten av Sola pistolklubb med til å bygge ny innendørsbane, og det blir mye dugnad fremover:

– Jeg har imidlertid alltid syntes det har vært gøy å jobbe dugnad for da får jeg lært noe nytt stadig vekk samtidig som jeg kan lære andre noe nytt. Vi får 20 baner på 25m og 10m med elektroniske skiver når vi er ferdige. Alle skivene levert fra Megalink og vi får de første laser score-skivene på 25m i Norge. Vi skal også arrangere finalene under årets NM i hallen. Det meste arbeidet gjøres på dugnad så har vi litt å henge fingrene i fremover, forteller han.

Håper på et mer samlet norsk skyttermiljø

Magnussen ser lyst på fremtiden og håper at han kan holde på med skyting i mange år fremover samtidig som han ser for seg at Sola pistolklubb vil vokse videre og rekruttere mange unge skyttere. Han har imidlertid også et håp for for fremtiden til det norske skyttermiljøet:

– Jeg håper at skytter-Norge kan samle seg og dra lasset videre sammen. Jeg mener at uansett hva man driver med av skyting må vi i fremtiden stå sammen. Innen pistol snakker vi om feltskytter og baneskytter. Jeg forstår ikke problemstillingen, vi holder jo på med det samme bare det at avstander, skytestillinger og skiver er forskjellig. Jeg tror også at vi må tenke større og stå samlet enten det gjelder rifle, viltmål, hagle, pistol eller jakt. Jeg er redd for at vi vil få kjørt oss kraftig fra politisk hold om mer begrensing og strengere krav til oss som elsker det vi holder på med om ikke vi står samlet, avslutter Årets Skyttersjel.