Tre klare for Malta

Tre lerdueskyttere kvalifiserte seg for World Cup i Malta i juni etter god skyting i helgens uttaksstevner i Bergen og på Rena.

Erik Watndal mistet en due på skudd åtte, men skjøt feilfritt inn og imponerte med 124 treff og klar seier innledende i uttaksstevnet for skeetskytterne på Rena. Det gir Erik et comeback i World Cup 11 år etter hans siste WC-stevne i Santo Domingo i 2007. 124 treff er det samme han skjøt i Sydney i 2002, da han sikret seg sin hittil eneste WC-seier. I fjor var han tilbake etter 10 års pause og fikk med seg EM i Baku, men nå er han enda bedre og klar for World Cup på Malta i juni.

– Det er skikkelig moro å være tilbake. Jeg stortrives i laget og med trener Lasse, så nå satser jeg helhjertig på å komme tilbake der jeg var, sier Erik Watndal, som var tre duer bedre enn Jørgen Engen på andreplass, med Jonas Filtvedt på tredjeplass med 119 treff. I finalen var det Jonas som var best foran Erik.

Den andre skeetskytteren som kvalifiserte seg gjennom konkurransen på Rena var Malin Farsjø. Ungjenta fra Telemark studerer på Elverum og bruker stort sett all annen tid på skeetbanen på Rena sammen med treningskameratene Knut Rustad og Jonas Filtvedt, og selvsagt tett fulgt opp av Gunnar Filtvedt.

– Malin har tatt et stort steg i år. Hun er seriøs i treningsarbeidet og har tatt endringen fra 75 til 125 skudd imponerende lett. Hun er fortsatt ung og tidlig i karrieren, men hun skyter innimellom utrolig godt og matcher gutta på trening, sier Lasse Johnsen. I uttakskonkurransen på Rena denne helga ble det 116 treff, mens hun var oppe på 118 treff i åpningsstevnet på samme bane i mars.

OL-Trapskytteren Martin Siemsen Larsen er også klar for World Cup på Malta i juni. Over to uttaksstevner i OL-Trap på Granåsen forrige helg og denne helga i Bergen var Martin den aller beste og er klar for sin andre World Cup-konkurranse i karrieren.

– Martin jobber bedre enn noen gang og vil få en flott sesong. Vi har hatt en lang vinter som har gitt vanskelige skyteforhold for oss på OL-trap, men to opphold i Spania, mye trening på simulator og godt med fysisk trening, gjør at Martin er godt forberedt nå før vi for alvor starter sesongen her hjemme, sier landslagstrener Magne Østby. Martin skjøt 114 på første stevnet og 110 treff i helga, omtrent rett fra treningssamling i Spania.

Øvrige skyttere til World Cup i Malta taes ut etter vurderingsstevnet på Løvenskiold og World Cup i Sør-Korea i slutten av april. Komplett uttak presenteres senest 3. mai.