Bare nesten i EYL

SIUS ESC Youth League er en europeisk ungdomskonkurranse på pistol og rifle for skyttere mellom 14 og 18 år. Norge kvalifiserte seg på pistol gjennom gode resultater i Swedish Cup i januar og fikk direkteplass i den nordeuropeiske kvalifiseringsrunden på rifle etter fremragende skyting i fjorårets EYL.

Seks norske skyttere fikk dermed mulighet i Wroclaw lørdag og søndag, og alle grep muligheten ypperlig. I det artige konkurranseprogrammet skyter man 10-skuddserier mot to og to mot hverandre og får 2 poeng for seier og 1 for uavgjort. Det er mulig å skaffe seg 24 poeng med seier i alle fire serier for alle tre skyttere på laget.

Pistollaget besto av de tre førsteårsjuniorene og EM-deltakerne i februar, Ann Helen Aune, Mattis Hembre og Ludvik Hembre. I en jevn første match mot Estland ble det tap 10-14 før hjemmenasjonen Polen ble altfor sterke i andre match som endte 6-18, selv om alle de tre norske skjøt bedre i denne kampen enn i åpningen. Så nytt knepent tap 11-13 for Latvia i kamp tre før det endelig ble seier med 13-11 mot Litauen i siste kamp. Dermed ble Norge nummer fire av fem lag og kan ikke gå til høstens finale.

Riflelaget besto av to landslagsdebutanter i Jon Ola Vermundsdammen og Torinn Eiken, samt Mari Bårdseng Løvseth som representerte Norge i YOG-kvalifiseringen i Ungarn i februar. For disse åpnet det med tap 8-16 for Sverige og litt overraskende 11-13 for Danmark. Så fulgte to sterke seire 14-10 mot både Polen og Finland. Dermed 3.plass på «målforskjell» bak Polen. Begge nasjoner med to seire, men Polen sikret seg 53 poeng underveis, mens Norge stoppet på 47.

De to beste lagene går til finale, men Norge har et lite håp om finaleplass, fordi den beste treer i de tre kvalifiseringsgruppene skal også til finalen i Finland. Gruppe East har sin kvalifiseringsrunde 18–20. mai og gruppe West har runden 8–10. juni. Da først vet vi hvem som følger med som beste treer. Vi krysser fingre for våre rifleskyttere.

I alt 39 skyttere fra åtte nasjoner deltok i kvalifiseringen for North Europe i Polen. Finalen i EYL gjennomføres i Finland 18–21. oktober.

Last ned fullstendig resultatliste her.