Siste Nytt fra Skytterlandslaget: Nå er vi i gang!

Luftskytterne tjuvstartet med EM i februar og paraskytterne med WC i mars, men nå er vi for alvor i gang med VM-sesongen 2018 også her hjemme for våre eliteutøvere på og utenfor Skytterlandslaget.

Denne uken reiser to OL-trapskyttere, tre rifleskyttere og tre pistolskyttere til World Cup i Changwon i Sør-Korea. Over helga får de også følge av tre skeetskyttere for å konkurrere mot verdens beste, i det som også benevnes som prøve-VM. Det markerer for alvor starten på en utendørssesong med mange høydepunkter.

De siste ukene har vært preget av uttaksskyting her hjemme. Først rifleuttaksskyting i Alf-hallen og vurderingsstevne OL-Trap på Granåsen forrige helg, og så vurderingsstevner på både OL-Trap og Skeet denne helga i Bergen og på Rena.

Og våre skyttere virker godt forberedt på en lang sesong som kulminerer med verdensmesterskapet i september. Hvor langt har vi kommet i forberedelsene til OL og PL i Tokyo? Snart er det bare to år igjen, og nå starter kampen om kvoteplassene.

Vi er spente alle mann på situasjonen i de ulike grenene, både på junior og senior. Et signal fikk vi fra skeetgjengen på søndag da Malin Farsjø avsluttet til 116 treff og Erik Watndal knallet inn 124 treff i uttakssstevnet til neste WC på Malta i juni. Strålende levert og billetter er allerede bestilt for disse to.

Til Malta reiser også Martin Siemsen Larsen, som var beste skytter totalt på Grasåsen og i Bergen i OL-Trap. Best skjøt han i det første stevnet med 114 treff.

Samtidig kjøres forberedelser til VM for våre paraskyttere, som reiser allerede om 11 dager til Sør-Korea for det første av to VM i det landet for vår del i 2018. Denne uken er landslagstrener Jonas Jacobsson på treningssamling med to av VM-utøverne i Alf-hallen for å finpusse formen.

Fire viltmålskyttere drar til Plzen i Tsjekkia de første dagene av mai for å trene og for å skyte det årlige Grand Prix-stevnet mot de fleste av verdens beste i denne grenen.

I helgen skjøt Norge kvalifiseringsrunde i SIUS ESC Youth League i Polen og våre unge utøvere hevdet seg godt på både pistol og rifle, som dere har lest på nettsidene allerede. Det gror godt, men vi har plass til enda flere som ønsker å ta sjansen. Kanskje bor det en toppidrettsutøver i deg også? Gjennom klubb og krets kan alle få tilbud om å utvikle seg til det man vil. Og kanskje ender også du opp på Skytterlandslaget? Det starter med en drøm og en vilje. Har du den?

Vi håper flest mulig vil følge oss i kampen for gode prestasjoner, medaljer og kvoteplasser i 2018. Fra alle konkurranser gir vi oppdateringer på både Facebook og på våre nettsider. I tillegg krydrer vi med kjappe nyheter på Twitter og bilder på Instagram. Tvi tvi.