Vant landsfinalen i skyting med én arm

Alma Magnor fra Elverum vant landsfinalen i rifleskyting for 14-åringer til tross for at hun etter en hjerneblødning før hun var 2 år bare har én funksjonell arm.
Tekst og foto av Bjørn Myrset

Det hele ble innledet fredag kveld med sprint i skyting med luftrifle/pistol. Alma er en bestemt jente og ville delta i klassen med de funksjonsfriske, og hun overbeviste. Hun vant klassen med fem poeng foran lagkompisen Martin Myhre fra Elverum RK. En meget lykkelig og overrasket jente – som tidligere ikke har vunnet så mange konkurranser – var plutselig øverst på seierspallen i en konkurranse med funksjonsfriske gutter og jenter. Det ble veldig sterkt, både for henne og oss som overvar.

Alma Magnor.

Klinket til igjen
Neste dag så vi at det var mye sommerfugler i magen, men Alma leverte igjen. Med 295 poeng kapret 14-åringen seieren også på normalprogrammet lørdag, tre poeng foran Amalie Hagen fra Aasa MSL. Med det kom hun hjem med to sensasjonelle gull.

– Jeg sov dårlig i natt etter den overraskende seieren på sprint i går og før skytinga i dag var jeg skikkelig nervøs, sier Alma som valgte å skyte med de funksjonsfriske også denne gang. Hun slo alle sine konkurrenter men måtte ta mange pauser underveis for å holde nervene under sjakk, noe hun klarte mesterlig.

– Jeg er veldig stolt og glad nå, sa jenta og smilte om kapp med sola. Det er til å forstå.

Satsing mot Paralympics?
Til neste år blir hun med i SH-klassen hvor vi nå i Norge har mange dyktige ungdommer på gang, og med en gang kommer det spørsmål og tanker om satsing mot internasjonale nivået.

– Skal dere bli det nye landslaget dere nå, kanskje?

– Vel vi får se, sier Alma. Hjemme har de snakket om Paralympics. Nå har jeg såvidt begynt å drømme om det selv også, sier dobbeltmesteren.

– Dette kom meget overraskende på oss, sier Steffen, pappa til Alma. Alma har prøvd og vært med på mye og deltok senest på ridderrennet for tredje gang i vinter men det er klart at det å slå alle landets funksjonsfriske 14 åringer for alle første gang er noe helt spesielt. Hun fikk denne interessen via et opphold på Beitostølen og nå lukter det mer skyting i rifleklubben på Elverum fremover, sier en opplagt stolt pappa.

– Jeg ønsker meg sponsorer, slik at jeg kan satse mot Paralympics, sier Alma kledelig beskjedent.

Alma Magnor (14) fra Hernes vant sensasjonelt landsstevnet i rifleskyting i Akershus i helgen. Nå ønskes hun velkommen av Martin og Vegard i SH-juniorklassen fremover.

Et nytt lag på gang
Under landsfinalen i fjor var det SH 3-skytteren, svaksynte Thomas Peelen, en 16-åring fra VBS som vant superfinalen under landsfinalen. I år var det SH 2-skytteren Martin Sørlie-Rogne som var sterkest. Han var beste rifleskytter på sprinten med 300 poeng og han vant SH klassen innledningsvis og var suveren i finalen. Med seg hadde han også Vegard Krogsæter, en meget hardt satsende ung gutt fra Sartor i Bergen, og da også Alma Magnor fra Elverum. Foruten disse var det ytterligere to unge SH-skyttere med i årets landsfinale. Det ser med andre ord svært lovende ut for paraskytternes fremtid.

Fjorårets vinner Thomas Peelen.