Nummer tre i WC-debut

20 år gamle Jenny Stene ble nummer tre på 10 meter luftrifle i World Cup i Sør-Korea søndag morgen. Dette er Norges første pallplass i World Cup på 23 år i denne øvelsen.

Hun er fortsatt junior, men fikk sin debut i seniorklassen i World Cup på høstens VM-arena i Changwon. Og hvilken debut det ble. Innledende skjøt Jenny Stene bedre poengsum enn noen annen norsk kvinne før i en internasjonal konkurranse, og ble nummer sju med 628,3 poeng på sine 60 skudd, bare 1,3 poeng bak vinneren av kvalifiseringen, kinesiske Wu.

– Det kommer sikkert til å synke mer inn senere, men dette var helt sjukt! Sa Stene like etter konkurransen.

Tredje norske i historien
– Å debutere i World Cup med 3. plass er utrolig sterkt, men ikke direkte overraskende. Sist uke var hun helt suveren på finaletrening på landslagssamling og hun er jo et stort talent. Likevel er det imponerende å få det ut og fram i kampen med verdens beste. Veldig bra, sa landslagstrener Espen Berg-Knutsen.

Kun to norske kvinner har vært på pallen i denne øvelsen i World Cup tidligere. Lindy Hansen ble nummer to i WC-stevnet i Mexico i 1992 og Hanne Vataker ble nummer tre i München i 1995. Jenny Stene er sjette norske kvinne som er på pallen i et World Cup-stevne i skyting uansett øvelse og gren.

Seks asiater i finalen
Med seriene 105,4-104,8-104,2-104,5-104,4-105,0 ble Jenny finaleklar som en av to europeere i kampen mot seks asiatiske skyttere. Finalegrensen endte på spinnville 628,0 poeng, som forteller hvilket enormt nivå det var på søndagens konkurranse i Changwon.

I finalen lå Jenny utenfor pallen halvveis etter 12 skudd, men skjøt bare bedre og bedre. Seks skudd senere var hun oppe på andreplass, bare 0,3 poeng bak lederen. Skytterne elimineres en etter en i siste halvdel av finalen, og da bare fire skyttere gjensto fikk Jenny sitt første svake skudd, 9,4 poeng. Det holdt likevel akkurat til å skyte videre, men like etter var konkurransen over. Jenny ble nummer tre, kun slått av kinesiske Ruozhu Zhao og Ying-Shin Lin fra Taiwan.

Karoline Hansen nummer 13
– Jenny ofrer omtrent alt for å bli best i verden og fortjener virkelig denne opplevelsen. Hun har flotte treningsmiljø både på Stange og på Kisen, og er en del av treningsgruppe 1 på Skytterlandslaget Rifle. Det går i skyting hver eneste dag og nå får hun for alvor bekreftet at hun gjør ting riktig. Over 628 poeng i WC-debuten er spinnvilt, og i finalen er hun råsterk. Dette var moro, sa sportssjef Tor Idar Aune.

Karoline Hansen skjøt 626,2 poeng i kvalifiseringen og ble nummer 13 og sikret Norges beste laginnsats i denne øvelsen noen gang. Kun hjemmenasjonen Sør-Korea og Kina av de andre nasjonene hadde to skyttere blant de 13 beste.

På herrenes 10 meter luftrifle ble eneste norske skytter Øyvind Solbrekken Flatla nummer 59 av 92 deltakere. Flatla skjøt 620,2 poeng og var 6,8 poeng bak finalegrensa denne gangen. Første del av 25 meter sportpistol er også unnagjort og Aina Sandstøl er beste norske skytter på 54.plass med 282 poeng, mens Ingeborg Gran er nummer 58 med 279 poeng. Konkurransen fortsetter mandag.

Alle resultater fra konkurransen finner du her.