Henrik på femteplass i WC, Fort Benning

Rifleskytteren Henrik Larsen imponerte stort i World Cup i Fort Benning i USA. Utrolig nok endte førsteårssenioren opp som nummer fem i alle sine tre øvelser.

Henrik Larsen fra Mysen slo gjennom som senior med fjerdeplass i EM luftrifle i februar og fortsatte med strålende skyting da han også fikk sjansen i World Cup i USA denne uken. Det åpnet med 5.plass på 10 meter luftrifle torsdag, fortsatte med 5.plass på 50 meter helmatch fredag og i den avsluttende mixed team-øvelsen på 10 meter luftrifle ble det nok en 5.plass i par med Jeanette Hegg Duestad.

– Nå er jeg bare skuffet, men når jeg får dette på avstand så blir jeg nok fornøyd. Jeg har blitt nummer fem i World Cup tre ganger på fire dager og viser at jeg kan å skyte godt, sa Henrik Larsen. I fjor fikk han sin WC-debut mens han fortsatt var junior og ble nummer 12 på den utgåtte WC-øvelsen 50 meter liggende. I sitt første skikkelige seniorår skjøt han utrolige 632,1 på sine 60 skudd i EM i februar og var best av alle innledende. Etter det har han vandret fra seier til seier til USA og høstet utallige utmerkelser som USAs beste universitetsskytter. Nå startet han på veien hjem til Norge med en svipptur innom Fort Benning før han lander i Oslo tirsdag og skal jakte billett til OL i Tokyo med satsing hjemmefra de neste to årene.

Søndag kveld var Henrik Larsen nummer tre innledende på 10 meter mixed team sammen med Jeanette Hegg Duestad. Dermed sikret Jeanette seg finaleplass i sin aller første World Cup. Etter 28.plass på den individuelle 10 meter luftriflekonkurransen og 23.plass på 50 meter helmatch, hadde hun blåst bort alle nerver og sto virkelig fram mixed teamøvelsen. Jeanette er ikke senior før i 2020, men viste allerede nå hva hun har å by på. Duoen ble nummer fem i finalen, dit de fem beste lagene var kvalifisert. Det kinesiske vinnerlaget satte for øvrig verdensrekord innledende i det som er OL-øvelse for første gang i 2020.

– Vi nærmer oss verdenstoppen sakte men sikkert. Den unge rifletroppen vi sendte til USA har levert over forventning og viser hva som bor i det nye norske Skytterlandslaget. Henrik og Jeanette er i rute til å kunne bli verdens beste skyttere, men vi må være tålmodige. De er i starten av sine karrierer og vi vet det trengs en enorm mengde trening og konkurranse for å hamle opp med de som nå dominerer i verden. Særlig Kina og Russland ligger godt foran oss på mange områder i rifleskytingen og vi skal jobbe hardt for å tette hullet til disse nasjonene. Jeg er sikker på at vi klarer det hvis vi ikke ikke blir for resultatorienterte sier sportssjef Tor Idar Aune.

Neste World Cup er i München 23–28.mai for både rifle og pistol. Ingen norske pistolskyttere deltok i USA.

Norske resultater World Cup Fort Benning

10 meter luftrifle kvinner
28 Jeanette Hegg Duestad, 621,3
36 Katrine Lund, 617,9

50 meter helmatch kvinner
20 Katrine Lund, 1160
23 Jeanette Hegg Duestad, 1156

10 meter luftrifle menn
5 Henrik Larsen, (4.plass innledende) 626,2
18 Endre Hagelund, 622,7
37 Simon Kolstad Claussen, 618,3

50 meter helmatch menn
5 Henrik Larsen, (7.plass innledende) 1174
18 Simon Kolstad Claussen, 1166
39 Endre Hagelund, 1150

10 meter luftrifle mixed team
5 Norge 1 (3.plass innledende: Henrik Larsen 417,8/Jeanette Hegg Duestad 417,0) 834,8
24 Norge 2 (Endre Hagelund 416,2/Katrine Lund 409,5) 825,7