Heidi best av våre i Para-VM

Heidi Sørlie-Rogne ble nummer 14 på den avsluttende øvelsen i Para-VM. Det ble Norges beste plassering i verdensmesterskapet denne gang.

To PL-kvoteplasser til kvinnene var på spill i den siste VM-øvelsen R9 på 50-metersbanen på rifle i Cheongju og Heidi Sørlie-Rogne var på skuddhold på flere måter. I denne øvelsen var hun på pallen i World Cup i 2017 og hun viste gryende form på 10-metersøvelsene i dagene før. Men i utfordrende vind endte det utenfor finale også denne gang for Heidi, som skjøt 611,3 poeng og ble nummer 14, og to kvinner var bedre enn henne. Opp til finale og videre kamp om medaljer og kvoteplass var det 2,7 poeng.

I øvelsen R5, 10 meter luftrifle liggende manglet Heidi bare 1,8 poeng på finale etter sine 60 skudd i kvalifiseringen. 631,6 poeng holdt til 20.plass mens finalegrensa på 8.plasss gikk på 633,4 poeng. Første øvelse i VM var som en oppvarming å regne for Heidi, som ble nummer 40 i R4, 10 meter luftrifle stående.

For vår andre VM-utøver Monica Lillehagen åpnet det med 18.plass i R2, 10 meter luftrifle stående i SH-1-klassen etter å ha skutt 607,2 poeng. Her gikk finalegrensa på 613,5 poeng i årets VM. Monica skjøt også R8, som er 50 meter helmatch og er ble hun nummer 16 med 1086 poeng. For å komme til finalen i denne øvelsen krevdes 1131 poeng.

Norge skulle stilt med tre skyttere i årets VM Paraskyting, men bare to dager før avreise til Sør-Korea måtte pistolskytteren Anne-Cathrine Krüger melde forfall på grunn av sviktende immunforsvar, som førte til reiseforbud fra hennes leger.

Norge og Sverige har felles paralandslag for rifle og pistol og vi gratulerer våre svenske lagkamerater med tre medaljer i VM. Pistolskytteren Joackim Norberg ble verdensmester i P5, mens den nye i troppen Anna Normann vant sølv i både R6 og R8 på 50 meter rifle. Begge sikret også Sverige kvoteplasser for Paralympics gjennom sine gode prestasjoner.

Se alle resultater her.