Rent bord i militært VM

Odd Arne Brekne sikret i dag Norges femte VM-gull på avslutningsdagen av militært VM i Sveits. I tillegg satte Norge tre verdensrekorder i løpet av mesterskapet.

Det militære verdensmesterskapet ble en parademarsj for de norske mannlige skytterne på Militærlandslaget. I tillegg vant også Norge gull på kvinnesiden i dette VM.

Det startet torsdag med et brak med gull i begge lagkonkurranser. Katrine Lund, Jeanette Hegg Duestad og Oda Løvseth klatret meget overraskende helt til topps som lag på 50 meter liggende 60 skudd. Det er verdt å merke seg at Duestad og Løvseth fortsatt er i junioralder. Samtidig sikret også gutta seier i lagkonkurransen på 300 meter halvmatch standardrifle, med verdensrekord som lag. På laget Kim-Andre Lund, Ole-Kristian Bryhn og Odd Arne Brekne.

I den individuelle konkurransen på disse øvelsene dagen etter ble Kim-Andre Lund verdensmester etter 590 poeng og tangering av verdensrekord i det som også er en VM-øvelse i det sivile VM i Sør-Korea i september. Odd Arne Brekne sikret norsk dobbeltseier med 587 poeng, mens Ole-Kristian Bryhn ble nummer 11 med 583 poeng. Blant jentene Ble Oda Løvseth beste norske med 613,9 poeng og 21.plass.

Fra venstre: Odd Arne Brekne, Ole-Kristian Bryhn og Kim-Andre Lund.

I søndagens lagkonkurransen på hurtigskytingen på 300 meter ble det nok ett VM-gull til de norske gutta. Odd Arne Brekne satte i tillegg verdensrekord med 581 poeng i denne konkurransen. For jentene på 50 meter helmatch ble det 7.plass i lagkonkurransen. Og det avsluttet altså mandag med nok ett VM-gull individuelt, denne gang til Brekne, som vant med 577 poeng på den militære hurtigskytingen. Lund nummer fire med 571 poeng og Bryhn nummer 16 med 562 poeng.

Oppsummert vant altså Brekne tre gull og ett sølv, Lund tre gull og Bryhn to gull i dette VM, mens de tre unge kvinnelige rifleskytterne våre reiser hjem med ett VM-gull hver etter den innledende lagkonkurransen.

Blant pistolskytterne ble Gunrid Kjellmark beste norske på 25 meter pistol med 573 poeng og 16.plass. Her skjøt Gunn Heidi Sønsterud Haugen 555 poeng og ble nummer 31. På den avsluttende 25 meter hurtigpistol fin mandag ble Gunn Heidi nummer 17 med 571 poeng og Gunrid nummer 18 med 570 poeng.

Eirik Sjemmedal Ekeberg ble beste norske på 25 meter grovpistol med 564 poeng og 36.plass, og også best på 25 meter hurtigpistol grov med 574 poeng og 27.plass.

Se alle resultater fra arrangementet her.