– Vi skal gi alt på Malta

Fire skeetskyttere og tre OL-trapskyttere fra Norge er klare for årets tredje World Cup-runde i leirdueskyting. Torsdag starter konkurransene med skeet kvinner på den helt nye banen i Siggiewi på Malta.

– Vi har trent godt, forberedt oss godt, og er klare for å gi alt. Selv skyting under varme forhold har vi fått prøve oss på hjemme de siste ukene, så her er det bare å slippe seg løs og tro på seg selv, sier skeetskytter Erik Watndal før konkurransene på Malta. Han er veteranen i troppen, men skyter faktisk sin første World Cup på 11 år. I 2007 var han en av verdens beste skyttere med 8. plass i OL 2004, EM-gull individuelt i 2005, fem pallplasser og seier i World Cup, men brått la han hagla på hylla i 2007 og kom ikke tilbake før i fjor. Nå er han kanskje bedre enn noen gang og har skutt fantastisk på hjemmebane så langt i år.

– Jeg trener godt nå og skyter godt.  Men det er viktig å skynde seg langsomt likevel. Jeg trenger å skyte konkurranser med verdens beste for å kunne nå verdenstoppen igjen, og jeg vet at jeg må være tålmodig. Det vi gjør på Skytterlandslaget Skeet i år er godt nok og før eller siden vil en av oss lykkes internasjonalt, men vi vet ennå ikke hvor lang tid det tar. Så vi må fokusere på trening, forberedelser og gjennomføring, og så får vi la alle andre telle opp poengene. Jeg gleder meg i alle fall over å være tilbake for fullt, sier Erik Watndal. Skeetskytterne dro ned mandag og var i gang med trening tirsdag formiddag.

Jonas Filtvedt var vår beste skytter i VM i fjor og er klar for sitt tolvte WC-stevne. Filtvedt hadde også flere års pause før han kom tilbake i 2016 og har sin beste plassering i World Cup fra debuten i 2010, da han ble nummer 15 i Beijing. Sistemann av gutta er Jørgen Engen, som skyter sin aller første seniorkonkurranse i World Cup. Førsteårssenioren ble nummer fem i finalen i junior-EM i fjor og skal nå bryne seg mot verdens beste seniorer for første gang. Skeetgutta skyter konkurranser fredag og lørdag denne uken.

Fra venstre: Jonas Filtvedt, Jørgen Engen, Erik Watndal og Malin Farsjø.

Eneste kvinne i den norske troppen er Malin Farsjø, som skal i ilden allerede på torsdag og fredag i skeet kvinner. Malin har bare to ganger tidligere skutt World Cup som senior, men ble nummer seks i junior-EM i 2013. Den lovende skeetskytteren fra Telemark bor og studerer på Elverum og er en del av det sterke skeetmiljøet på Rena.

Tirsdag i neste uke er det klart for våre OL-Trapskyttere. I fjor leverte Sindre Krågsrud tidenes beste norske resultat og plassering i en World Cup, med sine 120 treff og 9. plass på Kypros. Året før var han 15. mann i World Cup i San Marino, men er kun i sin fjerde World Cup-konkurranse denne gang på Malta. Espen Unneland fikk sin debut i Sør-Korea i april og leverte mer enn godkjent. Med 115 treff var han nummer 31 og viste at det jobbes godt i lerduemiljøet i Bergensområdet. Martin Siemsen Larsen er yngstemann av trapskytterne og gjør sin andre World Cup på Malta. Han ble nummer 93 i sin debut på Kypros i fjor og er sammen med Engen og Farsjø en del av prosjektet Skytterlandslaget Junior/U23, som fanger opp våre mest lovende skyttere i alle grener i Norges Skytterforbund.

– Vi er fortsatt ikke resultatorienterte og må ingenting på Malta, men jeg kjenner at vi denne gang reiser med en gruppe som har en enorm lyst til å prestere godt. Både på skeet og OL-trap er det jobbet godt denne vinteren og våren under ledelse av Lasse Johnsen og Magne Østby. Vi er på gang og nærmer oss stadig det nivået som kreves for å oppnå gode resultater internasjonalt. Malta blir en pekepinn på hvor vi ligger an før EM  i august. Det er sesongens hovedmål for begge grener, sier sportssjef Tor Idar Aune.

402 skyttere fra 61 nasjoner deltar i tidenes første World Cup i leirdueskyting på Malta. Skyteanlegget Ta´Kandja Shooting Complex i Siggiewi er flunkende nytt og skal testes ut skikkelig for aller første gang i denne World Cup. Dette er er runde tre av fire i WC 2018. Siste konkurranse går i Tucson i USA i juli. I tillegg skytes EM i Østerrike i begynnelsen av august og VM i Sør-Korea i september.

Norges tropp i World Cup Malta:
Skeet
Malin Farsjø
Erik Watndal
Jørgen Engen
Jonas Filtvedt

OL-Trap
Espen Unneland
Sindre Krågsrud
Martin Siemsen Larsen

Norske øvelser i World Cup Malta:
Torsdag 07.06 Skeet kvinner 1.dag
Fredag 08.06 Skeet kvinner 2. dag + Skeet menn 1.dag
Lørdag 09.06 Skeet menn 2.dag

Tirsdag 12.06 OL-trap menn 1.dag
Onsdag 13.06 OL-trap menn 2.dag

Resultater live finner du på ISSFs nettsider her.

Vi oppdaterer våre Facebooksider etter hver konkurranse og oppsummerer på våre nettsider www.skyting.no hver kveld.

Se video fra den splitter nye banen på Malta her: