Espen i storform

Espen Teppdalen Nordsveen satte norgesrekord og vant to av tre konkurranser i et internasjonalt stevne i tyske Walldorf sist helg.

På normaløvelsen på 10 meter viltmål lørdag fikk Espen en dårlig åpning med 87 poeng på de 10 første skuddene, men derfra og ut var det helt mesterlig. 96-99 på de neste seriene på langsom og 96-97-95 på hurtig til totalt 570 poeng, som er tre poeng bedre enn juniornorgesrekorden til Tore Stene. Hvis denne rekorden blir godkjent, vil Espen dermed inneha alle fire juniorrekorder her hjemme på 10 meter og 50 meter viltmål.

Espen Teppdalen Nordsveen på pallen i Walldorf.

Espen var også best i medaljekampen mellom de fire beste innledende i denne øvelsen og kunne dermed klatre øverst på pallen i det flotte viltmålstevnet i Tyskland. Og på 10 meter mixed dagen etter ble det andreplass for Espen etter seriene 92-95-92-91 til totalt 370 poeng. Også det en godt gjennomført konkurranse av unggutten fra Løten.

På 50 meter lå Espen nummer to etter første dag av normaløvelsen over 30+30 skudd med 293 poeng, to bak lederen Kris Grossheim fra Tyskland. Men på hurtigdelen var han suverent best av juniorene med 288 poeng og vant konkurransen med 581 poeng. Det var samme poengsum som vinneren av seniorklassen, den meget rutinerte tsjekkeren Bedrich Jonas, som senest i 2016 tok VM-bronse i seniorklassen. 581 er bare fire poeng bak hans egen juniorrekord satt i nordisk mesterskap i 2016.

I midten av mai deltok Espen i et annet internasjonalt stevne i Lingolsheim utenfor Strasbourg i Frankrike. Der skjøt han i samme klasse med seniorene og imponerte også der. På den avsluttende 50 meter mixed åpnet han også der forsiktig med 85 poeng, før han dro på med seriene 96-98-99 til stor applaus fra alle på standplass. Ingen matchet Espens 197 poeng som avslutning i dette stevnet. Totalt ble det 553 og 367 poeng på 10 meter og 10 meter mixed, samt 575 og 378 poeng på 50 meter og 50 meter mixed i en meget travel pinsehelg for Espen Teppdalen Nordsveen.

– Espen jobber mye alene, men han har en herlig innstilling og gjennomføringskraft til inspirasjon for alle på Skytterlandslaget. Så lenge jeg har kjent ham, har han alltid vært nysgjerrig på alt, men samtidig trygg på det han gjør selv. Han har både treningstalent og konkurransetalent og kan nå akkurat så langt han vil, sier sportssjef Tor Idar Aune.

Last ned fullstendig resultatliste fra helgens arrangement i Walldorf her.

Espen Teppdalen Nordsveen foran skytebanen i Walldorf.