– Lærer av de beste pistolskytterne i verden

I helgen fikk Skytterlandslagslaget Pistol besøk av de tyske pistolskytterne Christian og Sandra Reitz på sin treningsleir. Ekteparet Reitz er pistolskyttere i verdenstoppen og det ble en fantastisk treningsleir med både stort læringsutbytte og sosialt samvær.

Tyske Christian Reitz er er en svært merittert silhuettpistolskytter som har vunnet OL-medaljer i grenen en rekke ganger og er av flere ansett som en av de beste pistolskytterne i verden akkurat nå. Hans kone Sandra Reitz har også flere imponerende plasseringer i WC å vise til.

De to var invitert til treningsleiren av landslagstrener Uwe Knapp både for å motivere det norske landslaget for pistol og ikke minst for å øke kompetansen. Treningsleiren ble arrangert på banen for 25m sportpistol kvinner og banen for 25m silhuettpistol menn på Løvenskiold, samt på innebanen for luftpistol for 10m på Kolsås.

– Dette ble en treningsleir fylt med inspirasjon, solide treningsforslag og viktige tips og triks samtidig som flere utøvere gjorde store framskritt etter diskusjoner med gjestene våre. Det ble opptil flere «aha»-opplevelser både for utøverne og meg under treningen, sier landslagstrener Knapp.

Christian Reitz (til høyre) i dialog med utøvere på det norske skytterlandslaget i pistol.

I tillegg til det faglige innholdet fikk det norske landslaget og gjestene utfordre seg selv ved å ta zipline ned Holmenkollbakken. Ekteparet Reitz ble godt kjent med det norske landslaget i løpet av besøket og ga uttrykk for at de ønsket å komme tilbake.

– De er hjertelige velkomne igjen neste år, svarer Uwe Knapp.

Sportssjef Tor Idar Aune i Norges Skytterforbund ser svært positivt på treningsleiren:

– Ved å invitere Christian og Sandra Reitz lærer vi hvordan de beste i verden skyter, trener og forbereder seg. Det er den beste læring vi kan ha og dette var en suksess. Vi ønsker å søke etter lignende muligheter for andre grener i framtiden også, avslutter sportssjef Aune.

Det ble også tid til å ta zipline i Holmenkollen under treningsleiren.