Favorittene tok de fleste seirene i første helg av NM 50/300m Rifle

Det ble stort sett bare favorittseire da seniorene og SH skytterne gjorde opp seg i mellom, i den første helgen av årets rifle-NM på Terningmoen.

Årets NM var også det siste uttaket til VM, hvilket skapte litt ekstra spenning. Landslagstrener Espen Berg-Knutsen uttalte stort sett tilfredshet med hva hans utøvere leverte.

Katrine Lund fra arrangørklubben i Elverum, kom best ut av det med hele tre individuelle seire. Hun vant også søndagens 3×40 match på 300m (1160) foran Sina Busk (1151) fra Kisen og Anne Ingeborg Sogn-Øiom (1122). Sina Busk ble også sølvvinner på 60 ligg 300m (589), bak lagvenninnen Anne Ingeborg Sogn-Øiom som klinket til med hele 593, Regine Nesheim fra Nordfjord besatte 3. plassen på 60 ligg. (583)

Simon Kolstad Claussen fra Kisen klarte endelig å bestige det aller øverste trinnet, da han vant mennenes 3×40 på 300m etter 1169 poeng. Han hadde med seg 2 x sølv fra 50m øvelsene. Nr 2 ble Kim Andre Lund fra Numedal,(1164) og Ole Kr Bryhn VBS på 3 plass (1160)

Stian Bogar var igjen best i en ligg konkurranse da han stoppet på pene 597 poeng, foran Ole Kr. Bryhn 595 og lagkompisen og veteranen Harald Stenvaag som kapret nok en medalje da han besatte 3 plassen etter 594 poeng.

Lagskytingene på 300m ble også vunnet av Kisen msl, denne gang med Simon Kolstad Claussen, Endre Hagelund og Stian Bogar på laget.

Kjell-Roar Livold vant et nytt NM-gull i rifle. Livold som er fra Krapfoss msl i Moss, tok sin andre NM seier på rad i favorittøvelsen 60 skudd liggende på 50m.

Livold visste selvfølgelig ikke helt hvordan han lå an, for det arrangeres ikke finaler lengre i denne øvelsen. Han jobbet med de siste skuddene for å dra flest mulig desimaler, men ante nok at det kunne bli jevnt. Med 9,5 på siste skuddet holdt det akkurat. Seier ble det med 0,2 poeng foran den ferske mesteren Simon Koldstad Claussen fra Kisen msl, og lagkompisen i Krapfoss, Henrik Larsen på et poeng bak.

Vi gratulerer alle medaljevinnerne og ønsker 300m skytterne lykke til i Militært nordisk til uka, og E Cup 300m i Finland til helga.

Bildegalleri: