Norske resultater fra ISSF Junior World Cup i Suhl

ISSF Junior World Cup i Suhl er over for denne gang. Les vår oppsummering av de viktigste norske resultatene her!

Søndag:

Tonje Engevik ble beste norske skytter på 50 meter liggende med 617,1 poeng og 17.plass blant totalt 80 skyttere. Tonje var 4,3 poeng fra pallen.

Jenny Stene fulgte på 18. plass med 616,7 poeng, mens Karina Stette ble nummer 54 med 608,5 poeng og Mari Bårdseng Løvseth ble nummer 61 med 606,3 poeng.

I dag skytes 10 meter luftrifle kvinner og menn, 25 meter sportpistol kvinner 1. dag, samt siste dag av OL-Trap for både menn og kvinner. Vi oppdaterer utover dagen.

Mandag:

Jenny Stene ble beste norske kvinne på 19. plass i World Cup Junior på 10 meter luftrifle i Suhl i dag. Med 623,7 poeng var hun 2,5 poeng fra finale. Mari Bårdseng Løvseth ble nummer 41 med 621,1 poeng, Tonje Engevik nummer 60 med 618,9 poeng og Karina Stette nummer 120 med 607,7 poeng. Hele 145 skyttere gjennomførte WC-konkurransen og Norge ble nummer 8 av 36 lag i lagkonkurransen.

I guttenes luftriflekonkurranse ble Jon-Hermann Hegg nummer 30 med 619,9 poeng, Vegard Nordhagen nummer 37 med 618,8 poeng og Aleksander Teisrud nummer 61 med 614,7 poeng. Her gikk finalegrensa på 625,7 poeng. I lagkonkurransen ble Norge nummer 10 av 20 lag.

Etter to dager skyting på OL-trapbanen ble Ruben Grønbeck Lillerud beste norske skytter med 47.plass etter 99 treff. Finalegrensa gikk på 115 treff.

Fire andre ungdommer fikk sin WC-debut i OL-trap i Suhl. Sander Holtet stoppet på 77 treff og Loke Holth på 70 treff, mens Evita Cecilie Thornsberg og Mathea Johansson skjøt 64 og 55 treff i juniorklassen for kvinner. I morgen skytes det mixed team i OL-trap.

I morgen skyter også Ann Helen Aune andre dag av 25 meter sportpistol. Etter 30 av 60 skudd ligger hun på 36.plass med 281 poeng. I tillegg står 50 meter rifle helmatch kvinner og 50 meter rifle liggende menn på tirsdagens program i Suhl. Vi krysser fingrene for våre norske utøvere.

Tirsdag:

Flott dag i World Cup Junior i Suhl for den norske troppen. Jon-Hermann Hegg klatret opp på pallen for første gang i World Cup med sin andreplass på 50 meter liggende sent i ettermiddag. Og tidligere i dag ble Jenny Stene nummer seks i finalen på 50 meter helmatch.

Jon-Hermann deltar i sin første WC-konkurranse i Suhl denne uka, men det var nettopp her han overrasket alle med 6.plass i samme disiplin under junior-VM i 2017. I dag skjøt han 620,8 poeng og ble bare slått av amerikaneren William Shaner.

Aleksander Teisrud, som fikk beskjed om tur til World Cup bare 40 timer før flyavgang, svarte opp med 20.plass i dag etter 616,4 poeng på sine 60 skudd. Vegard Nordhagen ble nummer 40 med 612,1 poeng. Tilsammen var det nok til en 5. plass i lagkonkurransen, som Russland vant.

På 50 meter helmatch kvinner junior ble Jenny Stene nummer tre i kvalifiseringen med 1170. Det var samme poengsum som hun skjøt hele to ganger under eliminering og konkurranse under seniorenes WC i mai, også det i Tyskland. I finalen røk hun ut som tredje skytter og ble nummer seks. Kinesiske Wang vant finalen, mens amerikanske Phillips var best innledende med 1175 poeng.

Mari Bårdseng Løvseth ble nummer 28 med 1157 poeng, Tonje Engevik nummer 51 med 1147 poeng og Karina Stette nummer 58 med 1144 poeng. Norge ble nummer seks i lagkonkurransen.

På 25 meter sportpistol skjøt Ann Helen Aune 281 poeng i går og fortsatte med 270 i dag til totalt 551 poeng og 52.plass. Ann Helen er helt ny i denne disiplinen og skyter en mer vant øvelse med luftpistolen på 10 meter i morgen.

Evita Cecilie Tornsberg og Ruben Lillerud på Norge 2 ble beste norske lag på OL-trap mixed team med 106 treff og 23.plass. Norge 1 med Mathea Johansson og Sander Holtet skjøt 84 treff og ble nummer 26. Dermed er den unge trapgjengen ferdig med sin innsats i Suhl.

Onsdag:

Ann Helen Aune var sju poeng fra finale da hun skjøt 561 poeng på 10 meter luftpistol i World Cup Junior i Suhl onsdag. Det ga 33.plass blant 101 deltakere. Meget jevn skyting av førsteårsjunioren med 5×93 og 1×96 på de seks tiskuddsseriene.

De to norske lagene på 10 meter luftrifle mixed team ble nummer 16 og 19. Best var duoen Jenny Stene (414,2) og Vegard Nordhagen (415,4) som samlet tilsammen 829,6 poeng og var 2,6 poeng fra en plass blant de fem i finalen.

Mari Bårdseng Løvseth (413,7) og Jon-Hermann Hegg (415,1) stoppet like bak på totalt 828,8 poeng. Hele 55 lag i denne konkurransen der Tyskland var best i kvalifiseringen med 836,7 poeng og India vant finalen med juniorverdensrekord 498,6 poeng.

Torsdag:

Det ble sjetteplass for Jon-Hermann Hegg i finalen 50m helmatch i ISSF World Cup Junior. Dette ble slutten på en strålende uke for Jon-Hermann som ble nummer to på 50m liggende tidligere i uken.

Jon-Herman skjøt 1163 poeng og ble nummer tre i kvalifiseringen. Best var juniorverdensrekordholder Nepejchal med 1170 poeng. Vegard Nordhagen ble nummer 14 med 1156 poeng og var bare to poeng bak finalegrensen. Aleksander Teisrud skjøt 1127 poeng og ble nummer 67.

I lagkonkurransen havnet Norge på femteplass med en totalsum på 3446 poeng.

Nå reiser han og rifleskytterne rett hjem og WC Suhl er dermed over for denne gang.