Her er den norske VM-troppen

Norges Skytterforbund har tatt ut 29 skyttere til VM i skyting i Changwon i Sør-Korea i september.

– Det er en glede å presentere årets VM-tropp. Dette er en bra gjeng som skal bite godt fra seg. Vi har hatt en streng vurdering for årets VM og har gjort grep for å optimalisere muligheten til både enkeltutøvere og lag som skal til VM, sier sportssjef Tor Idar Aune.

VM-utøverne har kvalifisert seg gjennom sine prestasjoner og resultater i vurderingsstevner, uttaksstevner og internasjonale konkurranser gjennom året. Til grunn ligger uttakskriterier for hver gren.

– Toppidrettskomitéen har kontrollert uttaket og finner at de oppgitte uttakskriterier er fulgt både hva angår de som skal og ikke skal skyte øvelsene i VM. Sportssjef og landslagstrenerne har kjørt en meget grundig uttaksprosess og vi er trygge på at dette nå er riktig uttak. Vi gleder oss til VM og ønsker alle utøvere lykke til, sier leder i Toppidrettskomitéen Ingrid Stubsjøen.

Norge stiller skyttere i alle grener – pistol, rifle, viltmål og lerdueøvelsene skeet og OL-trap. I VM starter også kampen om kvoteplasser til OL i Tokyo i 2020. OL-øvelsene i VM er dermed prioritert høyest i uttaksprosessen.

LAST NED PDF MED DET ENDELIGE UTTAKET HER.

Stikkord:

– Norge stiller med 20 utøvere i senior og 9 utøvere i junior. 19 menn og 10 kvinner er i troppen.

– Riflejuniorene Jeanette Hegg Duestad og Jenny Stene har takket ja til å skyte seniorøvelsene i VM.

– To søskenpar er i troppen. Katrine og Kim-Andre Lund på rifle senior, samt Mari og Oda Bårdseng Løvseth på rifle junior.

– Hele laget som rensket bordet for gullmedaljer i militært VM på 300 meter i mai, stiller også for Norge i det sivile VM.

– 17-åringene Ruben Grønbeck Lillerud (OL-trap), Ann Helen Aune (pistol) og Espen Teppdalen Nordsveen (viltmål) er troppens yngste skyttere.

– 41 år gamle Stian Bogar skyter to VM-øvelser på rifle og er troppens eldste skytter.

– Ole-Kristian Bryhn vant 3 VM-gull i det forrige VM i Spania i 2014. I dette VM skyter han alle tre øvelser på 300 meter.

– Totalt blir det delt ut 123 gullmedaljer i VM. Norge har 58 individuelle starter i tilsammen 27 øvelser, samt deltagelse i 18 tilhørende lagkonkurranser.

– 9 norske ledere følger utøverne til VM.

Se informasjon om hele VM-programmet på ISSFs nettsider her.

Spørsmål eller kommentarer til VM-uttaket rettes til sportssjef Tor Idar Aune på mobil 908 47 231 eller mail tori @ skyting.no