Vellykket NM Compak Sporting i Trampen

Norgesmesterskapet i Compak Sporting ble forrige helg arrangert av Sokna Leirdueklubb i samarbeid med Sokna JFF med 165 deltakere i flotte og naturskjønne omgivelser.

Det var innlagt treningsdager torsdag og fredag, før Norgesmesterskapet ble skutt lørdag og søndag på 100 duer hver dag. Sokna LK hadde satt opp 5 Compakbaner med akustikk slik at det ble stor variasjon i banene. For første gang var det også leid inn internasjonale dommere fra Baltikum og det ble skutt inline i stedet for lag. Skytterne fikk dermed en skytetid på en bane som de måtte forholde seg til og dermed ingen dømming/jobbing etter skyting. Dette er det nærmeste vi har kommet et internasjonalt GP-stevne i denne grenen her i landet og skytterne kunne ikke fullrose arrangøren nok. Her er noen av tilbakemeldingene fra deltakerne:

– Takk til arrangørene med leder Per Magnus Pedersen i spissen for tidenes best arrangerte leirduestevne på norsk jord, ferdig snakka! Sa den erfarne deltakeren Magne Gusland, som flere ganger tidligere har vunnet Norgesmesterskapet i Fitasc Sporting.

Foto: Sokna Jeger- og Fiskerforening

– Etter å ha skutt denne disiplinen i snart 20 år har jeg ikke opplevd et mer velorganisert GP-stevne, noensinne, dette var det desidert beste NM/GP jeg har vært på. Duer, mat, resultatservice, stemning, folka og opplevelsen var topp, fortalte deltaker og kretsleder i Vestfold Jan Gunnar Skahjem etter at stevnet var slutt.

Leder for Sokna LK, Per Magnus Pedersen satt stor pris på de gode tilbakemeldingene, og fortalte videre om hvordan han og arrangørene opplevde stevnet:

– Etter å ha skutt mange stevner i utlandet, følte jeg tiden var moden for å ta med en del elementer fra disse stevnene til Norge. Først og fremst det med å skyte inline samt bruke dommere slik at vi får en jevn flyt av skyttere gjennom hver bane. I tillegg er jeg veldig opptatt av at maskinpark samt utstyr skal være gått over både 1, 2 og 3 ganger før et slikt stort stevne. Det hadde vi igjen for. Nedetid på grunn av tekniske feil på banene var minimal. I løpet av helgen besto det hele kun av å skifte batteri på én maskin. Når man har 30 maskiner i drift så kan det alltid skje noe, men etter å ha sendt ut ca. 70 000 duer på trening og NM så må vi si oss meget fornøyd.

Foto: Sokna Jeger- og Fiskerforening

Pedersen forteller også at det var en utfordring å sikre rettferdige duebaner for alle deltakerne:

– Vi var veldig klar over at vi måtte sette duer som var fornøyelige både for nye samt erfarne skyttere. Dette er alltid en utfordrende balansegang og det er viktig å ta seg tid slik at man ser at duebanene er rettferdige, at doublene fungerer godt samt at man tar hensyn til at skytterne er ulike (gamle/unge, venstrehendte kontra høyrehendte, høye/lave og så videre) slik at ikke noen får et stort handicap.

Han er også svært takknemlig for alle som var med på å gjøre arrangementet til en suksess:

– Sokna LK er i norsk sammenheng en liten klubb, men vi er en godt sammensveiset gjeng. Jeg er veldig stolt og takknemlig for det arrangementet vi gjennomførte, avslutter Pedersen.

Foto: Sokna Jeger- og Fiskerforening

Se flere foto fra norgesmesterskapet på Sokna JFFs offisielle facebookside her.

Resultater:

Senior
Norgesmester Roar Olsen, Grasåsen SS – 194
Sølv Magne Gusland, Brunlanes SS – 191
Bronse Terje Gravklev, Siljan SS – 190

Junior
Norgesmester Christian Rød Karlsen, Brunlanes SS – 194
Sølv John-Ole Nordskog, Siljan SS – 191
Bronse Martin Røsrud Graven, Brunlanes – 181

Damer
Norgesmester Ann Synnøve Arnestad, Stavanger LK – 187
Sølv Veronica Lilleødegård, Brunlanes SS – 180
Bronse Åshild Nordli, Åmot JFF – 173

Veteran
Ole Henrik Gusland, Brunlanes SS – 181
Sølv Lars Kristian Holmsen, Team Hagleskyting – 176 (etter omskyting)
Bronse Geir Vie, Brunlanes SS – 176 (etter omskyting)

Lagskyting
Gull, Brunlanes lag 1 bestående av Christian Rød Karlsen, Magne Gusland og Tom Nalum
Sølv, Moss JFF bestående av Svein Martin Tyreng, Oskar Næss og Georg Lundeby
Bronse, Siljan SS bestående av John-Ole Nordskog, Terje Gravklev og Tommy Andersen

Klikk her for å se fullstendig resultatliste på leirdue.net.