9 norske skyttere i EM lerdue i Østerrike

I dag starter EM i lerdueskyting i Østerrike. Ni norske skyttere, fire i OL-trap og fem i skeet, deltar. Mesterskapet arrangeres i Leobersdorf, noen mil sør for Wien, og pågår fram til 12. august.

Første norske skytter på banen er OL-trap-junior Ruben Grønbeck Lillerud 1. august, og dagen etter starter seniorene Martin Siemsen Larsen, Jan Øivind Johansen og Espen Unneland sin konkurranse. Vi er særlig spent på junior Lillerud, som tok en sterkt 6.plass i fjorårets EM, da han bare var 16 år. Av seniorene har Martin Larsen de beste resultatene nasjonalt, mens Espen Unneland WC-debuterte med en flott 31. plass i Sør-Korea tidligere i år.

Neste uke er det skeetskytternes tur, med individuell konkurranse for seniorene 9.-10. august, lagkonkurranse 11. august og mixed team 12. august. I skeet stiller Norge med Barbro Breivik, Malin Farsjø, Jørgen Engen, Erik Watndal og Tom Beier Jensen. Førsteårssenior Jørgen Engen kommer fra en fersk 4. plass i verdenscupen i Tucson, USA, mens både Jensen og Watndal har EM-seire å se tilbake i karrieren, fra hhv. 2013 og 2005. Alle skyttere har nasjonale resultater fra vårsesongensom viser stort potensiale også internasjonalt.

Både OL-trap og skeet er øvelser på OL-programmet i Tokyo 2020. Kampen om kvoteplasser til OL starter først i VM alle øvelser i Sør-Korea i september.

Norges EM-tropp

OL-trap menn junior (1.-2. august)
Ruben Grønbeck Lillerud (17), Ullensaker JFF

OL-trap menn senior (2.-3. august)
Jan Øivind Johansen (52), Romerike SSK
Martin Siemsen Larsen (22), Grasåsen Sp.sk. (Aurskog-Høland)
Espen Unneland (28), Bergen Leirdueklubb

OL-trap lag (4.august)
De 8 beste lagene fra den ordinære konkurransen går til lagfinalen, som arrangeres som en cup etter utslagsmetoden. Et lag må ha tre utøvere, det er derfor bare i menn senior at Norge kan kvalifisere seg.

Skeet kvinner senior (9.-10. august)
Barbro Breivik (48), Østlandske Sp.sk. (Hamar)
Malin Farsjø (24), Sannidal Trap

Skeet menn senior (9.-10. august)
Jørgen Engen (20), Oslo Sp.sk.
Tom Beier Jensen (28), Bærum JFF
Erik Watndal (38), Moss og omegn JFF

Skeet lag (11.august)
De 8 beste lagene fra den ordinære konkurransen går til lagfinalen, som arrangeres som en cup etter utslagsmetoden. Et lag må ha tre utøvere, det er derfor bare i menn senior at Norge kan kvalifisere seg.

Skeet mixed team (12. august)
Norge 1: Farsjø/Watndal
Norge 2: Breivik/Jensen

Se komplett program hos ISSF.
Følg skytingen live hos SIUS.