Ett gull til Norge i silhuettpistol i helga

Silhuettpistolskytteren Bjørn Martin Bruun tok den eneste norske gullmedaljen under pistollandskampen mellom Norge og Sverige i helga.

Pistollandskampen Norge-Sverige ble i år arrangert på Öckerö, i skjærgården utenfor Göteborg. Programmet startet med luftpistol for kvinner og menn fredag, fortsatte med mix-lag luftpistol og silhuettpistol menn på lørdag og avsluttet med finpistol kvinner og fripistol menn på søndag.

– En flott samling med gode resultater og en god gjennomkjøring for de norske skytterne. Vi ser at vi har litt å gå på i forhold til svenskene. Jeg tror flere fikk motivasjon for å trene litt mer. Veldig gøy med seieren til Bjørn Martin etter spennende finale! Sa lagleder Thomas Strøm etter endt konkurranse.

(Les mer under bildet)

Alle deltagerne under landskampen i helga. Foto: Benny Jensen

Fredag:
Best av de norske damene i luftpistol var Ingeborg Gran som fikk en tredjeplass i finalen med 231,2 poeng. Vinneren ble svenske Vendela Sörrenson med 236,6 poeng. I herrefinalen var Morgan Bunes beste nordmann, som med 197,7 poeng fikk en fjerdeplass. Vinneren av finalen ble svenske Per-Anders Lander med 240,1 poeng.

Lørdag:
I silhuettpistol på lørdag ble første og eneste gullmedalje til Norge servert av Bjørn Martin Bruun som fikk totalt 23 treff. I mix-lag-konkurransen for luftpistol fikk det beste norske laget bestående av Ingeborg Gran og Morgan Bunes bronsemedalje med 410,2 poeng. Vinnerlaget bestod av svenskene Josefine Törnkvist og Morgan Johansson som sammen skjøt 471,7 poeng.

Søndag:
I finpistol kvinner kapret Aina Sandstøl andreplassen med 21 treff. Svensken Josefine Thörnkvist lå et par treff foran og tok gullmedaljen med 24 treff. Det ble også annenplass til Norge i fripistol menn, da Morgan Bunes skjøt seg til 223,7 poeng, like bak svensken Per-Anders Langen som vant med 225,9 poeng.

Last ned fullstendig resultatliste her.

Fotogalleri: