Erik Watndal tok sølv i EM Skeet

Erik Watndal er tilbake i verdenstoppen! 13 år etter at mossingen ble europamester i skeet, og 12 år etter at han la opp, gjør han comeback og slår til med sølv i østerrikske Leobersdorf.

Watndal hadde 122 treff av 125 i den innledende skytingen og gikk inn i finalen som nummer 5. Der tok han kommandoen fra start og leda halvveis, før han ble passert av danske Jesper Hansen, og til slutt stod medaljekampen mellom de to skandinavene og russiske Alexander Zemlin. Siden Zemlin skjøt bedre enn Watndal i den innledende skytingen, måtte Watndal slå ham for å sikre sølvet og det greide nordmannen med en margin på ett treff. Danske Hansen ble imidlertid for sterk og vant finalen med 55 treff av 60, mot Watndals 52.

Fornøyde medaljevinnere i Leobersdorf.

Førsteårssenior Jørgen Engen, Oslo Sportskyttere og Tom Beier Jensen, Bærum JFF hadde begge 119 treff i den innledende skytingen og ble nummer 23 og 24. Lagmessig ble Norge nummer 3 og går dermed videre til lagfinalen, som arrangeres lørdag. Dette er en nyskapning av året der de beste 8 lagene møtes, de skyter først et finaleprogram på 20 duer (altså 60 duer per lag), før de 4 beste møtes i semifinaler og gull/ bronsefinale.

De norske kvinnene fikk litt problemer på 2. dag av sin EM-konkurranse. Men Malin Farsjø fra Sannidal slo til med 25 treff av 25 mulige på sin siste serie, og med 112 treff totalt var hun 6 treff fra finaleplass, og ble nr. 19. Barbro Breivik fra Østlandske sp.sk. på Hamar fikk 103 treff og ble nr. 34.

Se fullstendige EM-resultater her.